×

Te + Én

Jelek, hogy ezt a kapcsolatot még érdemes megmenteni

Vajon honnan tudjuk, hogy egy megromlott kapcsolatért érdemes-e még dolgoznunk? Ha ilyenkor magunkba nézünk, csak káoszt és zűrzavart találunk, kétségeket és rengeteg kérdőjelet. De tegyük tisztába a dolgokat, rendezzük a gondolatainkat, kérdezzük meg magunktól a legfontosabb kérdéseket, és válaszoljunk is rájuk.

Szex

Az egyik legbiztosabb fokmérője a kapcsolatnak a szex. Ha rendszeresen megkívánjuk egymást, s az együttlétek jók is, akkor egészen biztos, hogy van még köztünk valami, érzünk egymás iránt. Ha jólesik az érintés, az ölelés, akkor még van remény újra felépíteni ezt a kapcsolatot.

Tisztelet

Biztosan mindannyian rengeteg nehézséget átéltünk már együtt, sok párt ezek inkább erősebbé tesznek. Ha még mindig tiszteljük a másikat, megértjük őt, látjuk a jó tulajdonságait, akkor minden bizonnyal vár még ránk közös jövő. Igen, talán vannak idegesítő szokásai, melyektől a falra mászunk, de ha a kép, ami róla él a fejünkben, összességében pozitív, akkor még nincs veszve minden.

Fotó: StockSnap.io/Denis Gavrilenco

Fotó: StockSnap.io/ Denis Gavrilenco

A szeretet ereje

Egészen addig a pontig, amíg mindketten hiszünk ebben a kapcsolatban, végeredményben még van remény. A szeretet a legnagyobb és a legfontosabb erő, amivel rendelkezünk, mégsem használjuk eleget.

Beismerés

Amennyiben képesek vagyunk beismerni, hogy mi is hibásak vagyunk, s nem csak a másik fél miatt futott vakvágányra ez a kapcsolat, amíg mindketten vállaljuk a nekünk járó felelősséget, addig még hihetünk abban, egyformán akarjuk, hogy rendeződjenek a dolgaink.