Otthon

Így változik a budapesti tömegközlekedés menetrendje ma éjszaka

A vonatokat nem érinti a változás, de a távolsági és budapesti buszok, tömegközlekedési eszközök megváltozott menetrend szerint járnak ezen a hétvégén.

Szilveszterkor mindannyian szeretnénk az új évet egy pohár pezsgővel koccintani, inni barátainkkal a múlt évre, hiszen különleges este ez – de azért annyira nem különleges, hogy ittasan volán mögé ülhessünk. Válasszuk inkább a tömegközlekedést, főleg, hogy ma éjszaka sűrűbben járnak az éjszakai buszok a szokásosnál!

Fotó: Pexels/ CC0 License

Fotó: Pexels/CC0 License

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint lényegesen nagyobb kapacitással, illetve sűrűbben közlekednek az éjszakai járatok. Egész éjjel jár a 6-os mellett a 4-es villamos is a nagykörúton, valamint a fogaskerekű. Sűrűbben vagy nagyobb befogadóképességű buszokkal közlekednek majd az éjszakai járatok a 901-es, a 907-es, a 908-as, a 909-es, a 914-es, a 918-as, a 922-es, a 923-as, a 931-es, a 950-950A, a 956-os, a 973-as, a 979-979A és a 990-es vonalán – adta hírül az MTI.
A Volánbusz járatai szombaton szabadnapi, majd január elsején, vasárnap munkaszüneti napi menetrendnek megfelelően indulnak.
A MÁV-Start azt közölte, hogy nem változik a vonatok menetrendje szilveszter és újév napján; szilveszterkor szombati, január 1-jén vasárnapi ütem szerint közlekednek a vonatok. Az ünnepek alatt várható utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV-csoport a rendelkezésére álló összes üzemképes járművét felhasználja.