Siker

4 ok, ami szorongásunk hátterében állhat

Gyakran tapasztaljuk magunkon a stressz jeleit? Éjszaka csikorgatjuk fogainkat, nincs rendben az emésztésünk, magas a vérnyomásunk? Vagy csak érezzük magunkon, hogy örökösen készenlétben vagyunk, kimerültek vagyunk, szorongunk?

A következő okok állhatnak emögött…

5fnmwej4taa-helloquence

Közösségi média

Ha túl sok időt töltünk a közösségi média berkeiben, gyakran posztolunk magunkról képet, majd körmünket rágva várjuk, hány lájkot kapunk, vagy csak azt nézegetjük, ismerőseink hogy élik életüket, milyen szép helyeken járnak és mit esznek, az lehet oka állandó stresszelésünknek. Az örökös hasonlítgatás, megfelelési kényszer szorongást okoz.

Multitasking

A multitasking rettenetesen lefárasztja az agyunkat! Az állandó információs túlterheltség, a párhuzamosan végzett tevékenységek, a rengeteg megjegyzendő dolog kimeríti az agyat, és rontja teljesítményét is. Inkább használjunk határidőnaplót, írjuk le teendőinket, és végezzük el őket szép sorban.

Mások stressze

Ha stresszes emberek vannak körülöttünk, mi is sokkal többet fogunk szorongani. Hangulatuk, állandó panaszkodásuk átragad ránk is – segítsünk nekik megoldani a problémájukat, vagy maradjunk tőlük távol!

Csokoládé

Nem is gondolnánk, de három kocka étcsokiban annyi koffein van, mint egy csésze kávéban. Ha szokásos rutinunk, hogy megiszunk egy kávét, majd eszünk egy szelet csokit, nem csoda, ha utána pörgünk, és állandó készenléti tüneteket mutat a szervezetünk. Vagy a csokinak, vagy a kávénak mennie kell! (De a legjobb lenne, ha mindkettő menne, és a kíméletesebb zöld teát fogyasztanánk lelkesen…)