Egészség

Influenza: további kórházakban van látogatási tilalom

Az influenzajárvány miatt tovább bővült azon egészségügyi intézmények köre, amelyekben részleges vagy teljes látogatási tilalmat rendeltek el.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapján olvasható legfrissebb adatok szerint a látogatási tilalmak érintik Budapesten a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetet, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházat, a Semmelweis Egyetem (SE) több klinikáját, az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáját, a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházakat, a Nyírő Gyula Kórház-OPAI minden osztályát, a MH Egészségügyi Központot, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház, valamint a Szent Margit Kórház több osztályát, a Heim Pál Gyermekkórházat, a Szent Ferenc Kórházat és a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházat – tájékoztatott az MTI.

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ valamennyi fekvőbeteg-ellátó osztályán látogatási tilalmat rendeltek el, emellett a mohácsi, a szigetvári és a pécsi irgalmasrendi kórházban van érvényben látogatási tilalom.

Fotó: Pexels/ CC0 License

Fotó: Pexels/CC0 License

Somogy megyében Kaposváron, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban, Zala megyében Zalaegerszegen, a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban és a kanizsai Dorottya kórházban korlátozzák a látogatást. Fejér és Vas megyében szintén az összes egészségügyi intézmény minden osztályára kiterjedően rendelt el látogatási tilalmat a helyi kormányhivatal.

Komárom-Esztergom megyében Tatán, az Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórházban, az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban, az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézetben, a tatabányai Szent Borbála Kórház valamennyi fekvőbeteg-ellátó osztályán megtiltották a betegek felkeresését, valamint a tatai Kastélypark Klinikán is tilos látogatni. Győr-Moson-Sopron megyében a csornai Margit kórházban, a mosonmagyaróvári Karolina kórházban, a kapuvári Lumniczer Sándor kórházban, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban és a Soproni Gyógyközpontban van látogatási tilalom.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolcon a Semmelweis kórházban és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban, az FMC Dialízis Centerben, valamint az edelényi Koch Róbert kórházban van látogatási tilalom. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházat, Nyíregyházán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházat és a Jósa András oktatókórház telephelyét érinti a tilalom. Hajdú-Bihar megyében a Debreceni Egyetem Klinikai Központban, a debreceni Kenézy kórházban és a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban korlátozzák a látogatást.

És a többi megyében is

Csongrád megyében Hódmezővásárhelyen az egészségügyi ellátóközpontban, Székkutason a kakasszéki gyógyintézményben, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban, Deszken a mellkasi betegségek szakkórházában, továbbá a szentesi Bugyi István Kórházban rendeltek el látogatási tilalmat az influenza miatt.

Heves megyében a hatvani Albert Schweitzer Kórház és Rendelőintézet egészére vonatkozik a látogatási tilalom, valamint az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet több osztályára, a Mátrai Gyógyintézet intenzív osztályára és a gyöngyösi Bugát Pál Kórházra. Veszprém megyében az ajkai Magyar Imre Kórház, a zirci Erzsébet kórház, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház több osztályán tilos a betegek látogatása. Pest megyében a ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet több osztályán is látogatási tilalmat rendeltek el. A budakalászi Gálfi Béla Nonprofit Kft. gyógyító és rehabilitációs intézetében, a váci Jávorszky Ödön Kórházban és a törökbálinti tüdőgyógyintézetben nem lehet látogatni.

Bács-Kiskun megyében a kecskeméti megyei kórházban, a bajai Szent Rókus Kórházban és a kiskunhalasi Semmelweis Kórházban, Tolna megyében a szekszárdi Balassa János kórházban és a bonyhádi kórházban van látogatási tilalom. Békés megyében a gyulai Pándy Kálmán kórházban, a békéscsabai Réthy Pál kórházban és az orosházi kórházban tilos a betegek felkeresése. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a jászberényi Szent Erzsébet Kórházban, a mezőtúri kórházban, a szolnoki Hetényi Géza Kórházban és a karcagi kórházban tilos a betegeket látogatni. Nógrád megyében a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház rendelt el látogatási tilalmat.