Siker

Elbűvölő, erős, magabiztos nők a filmvásznon: ezeket a filmeket mindenképpen nézzük meg (újra)!

Vannak olyan filmek, melyek egészen egyszerűen kötelező darabok minden nő számára: vagy azért, mert annyira szórakoztatóak, vagy mert elgondolkodtatóak, vagy pedig egészen egyszerűen annyira jó őket megnézni egy hideg februári estén, pokrócba burkolózva.

Amélie csodálatos élete

A francia fiatal és különleges szépségnek valóban csodálatos az élete, hiszen legfőbb célja, hogy boldoggá tegyen másokat. Jean-Pierre Jeunet ismét egy hihetetlen, csak álmainkban létező világba kalauzolja el a nézőit. Ebben a filmben ismerhette meg a nagyvilág a gyönyörű francia színésznőt, Audrey Tautou-t, de ami igazán különlegessé és szívbe markolóan széppé teszi ezt az alkotást, az a zenéje, melyet az azóta világhírűvé vált Yann Tiersen szerzett.

A legszebb jelenete:

G.I. Jane – A legkeményebb díva

Szintén nem friss alkotás, de Demi Moore pályájának egy kiemelkedő filmje, melyben egy kőkemény katonát alakít, aki egy olyan katonai kiképzést csinál végig, amelyik még a legedzettebb férfiakat is próbára teszi. Leghíresebb jelenetében Demi kopaszra nyírja derékig érő csodás hajkoronáját.

Az ördög Pradát visel

A fiatal Anne Hathaway a divatguru főszerkesztő karmai közt köt ki egyik napról a másikra, és hiába áll ellen, szép lassan ő is divatikonná alakul át. Gyönyörű cipők, lélegzetelállító ruhák, s a csodás Meryl Streep egy nem túl eredeti, de annál szórakoztatóbb történetben, mely igazi kultfilmmé vált.

Erin Brockovich

Julia Roberts ezzel a filmmel kikerült a hollywoodi romantikus vígjátékok csapdájából, s végre egy, a tehetségéhez méltó szerepben csilloghatott: állástalan, háromgyerekes egyedülálló anyaként beperel egy óriásvállalatot, mely gátlástalanul szennyezi a kisváros vízkészletét.