Te + Én

Hogyan ronthatjuk el a romantikus hangulatot?

Nem csak a mai napra igaz, hogy vannak dolgok, amikkel pillanatok alatt elronthatjuk a meghitt, intim hangulatot – legyen szó egy barátnős beszélgetésről, vagy egy szerelmesen összebújós estéről. Illetve annak a tervéről, mert a hangulat hipp-hopp elillanhat, ha ezeket a dolgokat tesszük.

Sokszor észre sem vesszük, hogy egyes cselekedeteink milyen hatással vannak a környezetünkre, a másikkal való időtöltésünkre. Mert úgy gondoljuk, hogy csak gyorsan megteszünk ezt-azt, aztán vissza is ülünk az asztalhoz, vagy visszatérünk a beszélgetéshez, aztán valahogy mégsem ott folytatódik az este, ahol abbahagytuk, nem tudunk visszazökkenni a megelőző témához, hangulathoz, a másikhoz. Éppen ezért érdemes odafigyelni, hogy mi mindent ne csináljunk egy ilyen meghitt, romantikus estén, vagy ha nem is randevúzunk, a barátnős beszélgetést is elronthatjuk egy-egy nem odaillő cselekedettel.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/CCO License

Ezeket inkább kerüljük

Mobiltelefon-nézegetés: nem kell mindent posztolni és nem kell minden öt percben megnézni, hogy jött-e valamilyen üzenetünk. Némítsuk le, kapcsoljuk ki, elő se vegyük a táskából az okostelefonunkat, koncentráljunk a másikra!

Éttermi személyzet minősítése: mármint leminősítése. Ne tegyünk rosszindulatú megjegyzéseket a felszolgálóra vagy a pultosra, illetve a rendelésnél, kérésnél ne legyünk lekezelőek, mert az ilyen viselkedés nagyon el tudja rontani az estét – nem beszélve a személyzet hozzáállásáról, amivel eztán kiszolgálnak bennünket.

Szóbakerült ex: inkább ne emlegessük. A párunkkal töltött romantikus esténken semmiképp.

Politika: ezt a témát is inkább kerüljük, ha nem akarjuk elrontani a hangulatot. Még ha egy véleményen is vagyunk, semmi szükség a gazdaságról vagy a szociális állapotokról társalogni, keressünk könnyedebb, szórakoztatóbb témákat, és hagyjuk a komolyságot egy másik alkalomra.