Siker

A trilógia folytatódik?

Visszatérhet a filmvászonra a Mátrix című nagy sikerű sci-fi, a Hollywood Reporter értesülése szerint a készítő stúdió azt tervezi, a Wachowski testvérek legendás filmjét újra életre kelti.

A filmes szaklap forrásai szerint az új film forgatókönyvét Zak Penn írná, és a főszerepet Michael B. Jordan alakítaná. Egyelőre még nem világos, milyen formát ölt a projekt, a Warner Bros. a fejlesztés korai szakaszában van. A HR úgy tudja, hogy Joel Silver, az eredeti trilógia producere állt elő állítólag a filmstúdió illetékeseinél egy esetleges újabb Mátrix-film kiaknázásának a lehetőségével. A Wachowski testvéreket, akik az 1999-ben bemutatott eredeti filmnek és két folytatásának a forgatókönyvét írták, illetve azokat rendezték, egyelőre nem vonták be az új feldolgozásba.

A Keanu Reeves főszereplésével Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss és Hugo Weaving társaságában bemutatott ausztrál–amerikai sci-fi egy disztópikus jövőt mutat be, amelyben az emberiség mesterséges intelligenciával rendelkező gépek alkotta szimulált valóságban él, ahol az embereket csak arra használják, hogy a gépek energiaforrásai legyenek. Thomas Anderson számítógép-programozó azonban felismeri ezt az elnyomott létet, és az emberiség első számú reményévé válik az elnyomók megdöntésében.

epa05742357 US actor Keanu Reeves talks to the press as he arrives for the premier of 'To the Bone' at the 2017 Sundance Film Festival in Park City, Utah, USA, 22 January 2017. The festival runs from 19 to 29 January.  EPA/GEORGE FREY

epa05742357 US actor Keanu Reeves talks to the press as he arrives for the premier of ‘To the Bone’ at the 2017 Sundance Film Festival in Park City, Utah, USA, 22 January 2017. The festival runs from 19 to 29 January. EPA/GEORGE FREY

A filmet 1999-ben mutatták be, és abban az évben a legnagyobb bevételt hozta az észak-amerikai mozikban, és a negyedik legnagyobb bevételt világszerte. Egy évvel később négy – főként technikai – Oscar-díjat kapott. Két folytatása – Mátrix – Újratöltve, Mátrix – Forradalmak – ugyan nem volt ilyen sikeres, de Keanu Reevest a három film Hollywood egyik leggazdagabb színészévé tette. Reeves a minap úgy nyilatkozott, nyitott arra, hogy visszatérjen egy újabb folytatásban, ha a Wachowski testvéreket is bevonják abba. „Nekik kellene írniuk a forgatókönyvet és rendezniük a filmet” – vélte.