Te + Én

5 + 1 titok a boldog párkapcsolatról

A boldog párkapcsolat sok mindentől függ, tenni kell érte, hogy a kezdeti szerelem, izgalom és szépség megmaradjon közöttünk. Hiszen minden egy pillanat alatt összetörhet, de ha ezekre a dolgokra odafigyelünk, tehetünk azért, hogy a mi kapcsolatunk akár örökké tarson – boldogságban.

Szokták azt is mondani, hogy a szerelem könnyű (?), de egy kapcsolat nehéz. Pedig sok pár olyan könnyedén létezik, irigylésre méltó összhangban, mosolyogva, boldogan. Hogy mi lehet a titkuk? Találtunk 5 + 1 olyan tényezőt, amit ha figyelemben tartunk, a mi kapcsolatunk is ugyanolyan irigylésre méltóan boldoggá válhat. Vagy már most is az? Annál nincs is csodálatosabb!

1. Ne hagyjuk, hogy a technika megmérgezze a kapcsolatunkat!

Az együtt töltött időben próbáljunk minél kevesebbet a telefonunk nyomkodásával tölteni, ha lehet, inkább elő se vegyük! Legyünk kettesben, a közösségi média megvár, nem történhet fontosabb dolog az ismerőseinkkel, mint akkor, azokban a percekben éppen velünk…

Fotó: Unsplash/ Brooke Cagle

Fotó: Unsplash/ Brooke Cagle

2. Beszélgessünk, beszélgessünk, beszélgessünk!

Ráadásul őszintén. Hogy megismerjük egymást, ahhoz az kell, hogy mindent meg tudjunk beszélni, még ha kellemetlen is számunkra, mint például sokaknak ilyenek a pénzügyeik.

3. Csempésszünk egy kis titokzatosságot a hétköznapokba!

Akár egy kisebb ajándékkal, a kedvenc vacsorájával vagy két mozijeggyel – mindegy, mivel, de lepjük meg a párunkat néhanapján. És ne hagyjuk, hogy az ágyban kialudjon a tűz: ott is meg kell tartani az izgalmat, és ezt mi, nők olyan jól tudjuk csinálni!

4. Szórakozzunk, nevessünk sokat!

A humor és a nevetés az egyik legrövidebb út két ember között. Használjunk ki minden lehetőséget a viccelődésre, élvezzük a közös együttléteket, nevessünk sokat!

5. Ne kritizáljunk, ne legyünk durvák vagy vádaskodóak!

Ha vitára kerül is a sor, ne személyeskedjünk, ne okozzunk direkt fájdalmat a másiknak. Maradjunk tárgyilagosak, törekedjünk a kompromisszumra, és ne akarjunk mindenáron győzni.

+1. Szeressük önmagunkat!

A megismerkedésünk előtt, még egyedül több időnk volt önmagunkra, de a kapcsolatban se feledkezzünk meg az énidőről! Ne adjuk fel a személyiségünket, a hobbinkat, az életünket. Ha jól érezzük magunkat, az a kapcsolatunkra is jó hatással van.