Otthon

7 dolog, amit minden tiszta otthonú ember naponta megtesz

Vannak azok az ismerőseink, akikhez bármikor megyünk vendégségbe, mindig úgy néz ki a lakásuk, mintha fél órája fejezték volna be a takarítást. És vannak azok, akik mindig elhatározzák, hogy ők is olyanok lesznek, de nem megy nekik.

De vajon hogy csinálják? A válasz nem olyan bonyolult, valójában tényleg bárki lakása nézhetne ki úgy, mintha éppen akkor végzett volna egy öttagú takarítóbrigád a rendrakással, csak egy kis odafigyelés szükséges mindennap. S hogy mik ezek?

Beágyaznak

Mielőtt elindulnak otthonról, illetve miután felkeltek az ágyból, megigazítják az ágyneműt és szépen, rendben hagyják az ágyat. Mindennap.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/ CCO License

Elmosogatnak, elpakolnak

Nem hagynak a mosogatóban koszos tányérokat, poharakat, és a mosogatógépet is mindig kipakolják, legkésőbb akkor, mielőtt reggel dolgozni indulnak, így mikor hazaérnek, tiszta, rendes konyha várja őket.

Mosnak

Nemcsak kéthetente három adagot, hanem akár hétközben is elindítják a mosógépet, ha elegendő szennyes ruha gyűlt össze. A tiszta cuccokat pedig rögtön elpakolják, mintha soha nem is lettek volna piszkosak.

Dobozolnak

Nincsenek felesleges tárgyak mindenfelé a lakásban, a kisebb-nagyobb dolgokat is vagy elteszik szekrényekbe, fiókokba, vagy dobozokat használnak. Ezek lehetnek színesek is, amik külön feldobják a lakásukat.

Nem halogatnak

Vagyis ha látnak valamit, ami megzavarja a rendet, azonnal megcsinálják, elteszik, elmossák, elrendezik, nem halogatják délutánra, estére vagy holnapra.

Alvás előtt elintézik

Soha nem fekszenek le aludni úgy, hogy bármelyik helyiségben rendetlenséget hagynának, különösen igaz ez a konyhájukra.

Kész tervük van

A mindennapos odafigyelés mellett is megvan a fix tervük a takarításra vonatkozóan. Mikor, melyik helyiséget tisztítják, általában a hétvége a nagytakarítás ideje, de hétközben is elvégzik az apróbbakat. Akár mindennap.