Hozzávalók
A pestóhoz
- 1 bögre friss bazsalikom
- 1 bögre friss petrezselyem
- 1/2 bögre extraszűz olívaolaj
- 1/3 bögre fenyőmag
- 1/2 bögre frissen reszelt parmezán sajt
- 3-5 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint

Fotó: Pixabay/ CCO Public Domain
A csirkéhez
- 1 adag (kb. 1 kg) csirkemellfilé
- 3/4 bögre pesto
- 1 kg burgonya
- 1 nagyobb főzőhagyma meghámozva, feldarabolva
- 1 bögre csirkehúsleves
Elkészítése
Előbb készítsük el a pestót. Tegyük egy konyhai robotgépbe a következő összetevőket: a friss bazsalikomot, a friss petrezselymet, az extraszűz olívaolajat, a fenyőmagot, a frissen reszelt parmezánt, az apróra vágott vagy szétnyomott fokhagymagerezdeket, a sót és a borsot, majd jól keverjük össze azokat. Tegyük félre.
Készítsük el a csirkét. Tegyük a kisebb kockákra vágott csirkemellfilét egy tálba, majd keverjük hozzá a pestót. Addig kevergessük, amíg az összes csirkemellkocka jó pestós nem lesz. Most tegyük ezt is félre egy időre.
Következik a burgonya: A félbevágott krumplikat tegyük egymás mellé egy tepsiben, és mindegyik tetejére tegyünk a főzőhagymából, majd az egészet locsoljuk meg a húslevessel. Végül mindegyik hagymás krumplinak a tetejére tegyünk a pestós csirkéből. Takarjuk le alufóliával. Tegyük előmelegített sütőbe, és rendszeres ellenőrzés mellett süssük addig, amíg a krumpli és a hús is alaposan meg nem sül.
Amikor elkészült, a krumplikat egy kanál segítségével könnyen kivehetjük a tepsiből. Szórhatunk a tetejére extra sajtot. Melegen tálaljuk.