Te + Én

Kérdések, amiket inkább ne tegyünk fel egy nőnek

Vannak azok a bizonyos tabutémák, amelyekről nem beszélgetünk bárkivel, és ha a legbizalmasabb barátunkkal elő is kerül, odafigyelünk, hogy mit mondunk és hogyan. Nos, léteznek olyan kérdések is, amelyeket érdemes inkább kerülni, mintsem meggondolatlanul feltenni, mert ha nem is tűnik annak, igencsak bántóak lehetnek a másik számára.

Ezek a kérdések tehát elsőre talán nem is tűnnek olyan vészesnek, inkább hétköznapinak. Olykor csak úgy kicsúsznak, bár kimondatlanul talán mindannyian tudjuk, hogy érzékeny területet érintenek, vagyis jobb elkerülni a konfliktust, mint belevágni a közepébe.

Fotó: Pexels.com/CCO License

Fotó: Pexels.com/CCO License

Olyan kérdések ezek, amelyeket csak bizalmasabb kapcsolatban „illik” feltenni, csak úgy nem kérdezhetünk meg valakitől, mert nagy esély van rá, hogy megbántjuk.

Inkább ne tegyünk fel…

  • … a külsejére vonatkozó kérdéseket, mint például: „Mi az eredeti hajszíned?”, „Híztál?”
  • … az öltözékére vonatkozó kérdéseket, mint például: „Ezt a színt kerested?”, „Miért ezt a blúzt vetted fel?”, „Úgy érezted, szükséged van ennyi sminkre?”
  • … az érzelmeire vonatkozó kérdéseket, mint például: „Miért vagy olyan érzékeny?”, „Mit érzel most?”, „Miért nem mosolyogsz többet?”
  • … a kapcsolati státuszára vonatkozó kérdéseket, mint például: „Miért nem mentél még férjhez?”, „Miért szakítottatok?”, „Miért vagy még mindig egyedül?”
  • … az étkezési szokásaira vonatkozó kérdéseket, mint például: „Nem eszel túl sokat?”, „Mit ettél ma?”, „Másodjára mész a büfébe?”
  • … a szexuális életére vonatkozó kérdéseket, mint például: „Mikor szexeltél utoljára”?