Stílus

Az ajakbalzsam különböző felhasználási lehetőségei

Szőlőzsír mindig mindenkinél van: télen jól bevásárolunk belőle, jó eséllyel több tégellyel is, így minden kabátzsebünkben s táskánkban lapul egy. Ilyenkor tavasszal, nyáron már nem nagyon kenegetjük vele a szánkat, azonban jó hír, nem kell pihentetni a télig, hiszen rengeteg dologra használhatjuk még őket.

Hólyagok

Egy új cipő mindig hatalmas öröm, de gyakran kidörzsöli a sarkunkat. Ilyenkor kenjük be a kényes részt ajakbalzsammal, s jó eséllyel nem fogja tovább irritálni a bőrünket, megússzuk a hólyagokat. Még a harisnya vagy a zokni alá is kenhetünk belőle.

Gyűrű

Ha nap végére megdagadnak az ujjaink, s sehogy sem tudjuk lerángatni a gyűrűket, kenjünk alájuk szőlőzsírt, s máris könnyedén lecsusszannak.

Karc

Szintén cipőprobléma: ha megkarcolódik a bőr vagy a lakk, az elég feltűnő és csúnya is tud lenni. Kenjük át egy régi szőlőzsírral, s már nyoma sincs a sérülésnek.

Rakoncátlanok

Rakoncátlan szemöldökünket kenjük át ajakbalzsammal, s máris szépen rendben áll majd.

Fotó: Unsplash/ Ryan McGuire

Fotó: Unsplash/ Ryan McGuire

Orr

Nátha vagy allergia esetén gyakran kell fújni az orrunkat, s az itt lévő érzékeny bőr hamar kipirosodik, kidörzsölődik, és nagyon fáj. Ha még időben észbe kapunk, s bekenjük a balzsammal, megakadályozhatjuk az irritációt.

Cipzár

A szoruló, akadó cipzár is megszelídül tőle, s nem okoz többé problémát.

Parfüm

Ha a csuklónkra szoktuk fújni reggelente a parfümöt, de az illata túl hamar elillan, kenjük át a befújt területet szőlőzsírral, és az illat sokkal tovább kitart majd.