Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Egészség

Az alkohol feladásának 5 jótékony hatása

Az alkoholfogyasztás sosem ajánlott, de felnőttként olykor megiszunk egy-egy pohár bort az ebédhez, vacsorához. Még ha nem is mindennap, de azért mindannyian iszunk némi alkoholt, amitől oldottabbak, jobb kedvűek leszünk. Mégis: mi lenne, ha mostantól egyáltalán nem innánk?

Érdemes kipróbálni mondjuk egy hónapig. Megláthatnánk, milyen hatással van az alkoholmentes élet a szervezetünkre és az életmódunkra. Mi most ez utóbbira koncentrálva gyűjtöttünk össze 5 dolgot, amiben mindenképpen előny, ha nem iszunk alkoholos italt. Soha többé. Vagy próbaképp csak egy hónapig.

Fotó: Unsplash/ Quentin Dr

Fotó: Unsplash/ Quentin Dr

Íme az 5 jó dolog!

Először is nem leszünk másnaposak, ami egy igencsak kedvező „mellékhatása” az alkoholmentes életnek. Így nem kell átélnünk a fejfájásos, émelygős, enervált más- illetve harmadnapokat. Több energiánk marad, nem pazarlunk el egyetlen napot sem a regenerálódásra.

Az alkohol hizlal. Ha nem iszunk, ezt a cukormennyiséget is megvonjuk a szervezetünktől. Vagyis egy diétát könnyen „hazavághatunk” két pohár borral vagy sörrel, de ha nem iszunk egyáltalán, akkor ezzel is megkönnyítjük a fogyókúránkat.

Arról nem beszélve, hogy pénzt spórolunk. Az alkohol, illetve az alkoholos italok ugyanis általában sokba kerülnek, többe, mint az üdítő vagy az ásványvíz. Csak számoljuk össze, hogy mennyit költünk alkoholra, bulizásra havonta, aztán gondolkodjunk el, hogy mi mindenre költhetnénk még azt a pénzt.

Mivel semmi nem zavarja meg a nyugodt hétköznapjainkat, az étkezésünk is kiegyensúlyozottabbá válik. Sem az alkohol, sem a másnap nem zavarja meg a tudatos életmódunkat, étrendünket.

Végül: próbára tehetjük az akaraterőnket és kitartásunkat. Na nem mintha a fogyókúra nem lenne elég, de a következő szintre léphetünk, ha ebben is helytállunk.

Az alkoholról való leszokásban segítséget kaphat az Anonym Alkoholisták 06-1/352-1947-es  telefonszámán vagy az Anonim Alkoholisták honlapján!