Otthon

Különleges lakásdekor: készítsünk csinos kaktuszkertet!

Szeretnénk egy szép növényt a lakásba, de egyszerűen semmi sem marad életben? Felgyülemlett néhány kis cserepes kaktusz az ablakpárkányon, amik már nem annyira tetszenek? Szeretnénk valami különleges dekorációt a lakásba? Ezekre a kérdésekre tökéletes megoldás lehet egy kaktusztál, egy növényterrárium, amit hihetetlen egyszerűen elkészíthetünk.

Egy erkély nélküli panellakást kevesen tömnek tele növényekkel, kertészkedésre pedig minimális esély van. Ha mégis szeretnénk kicsit kreatívkodni, akkor egy kaktuszkert elkészítése jó program lehet egy csendes délutánra. Ráadásul a kaktuszok, pozsgások kevés odafigyelést igényelnek, így azok is örömmel készíthetik el, akik eddig félve tartottak növényt a lakásban. Inspirálódhatunk Instagram-fotókból, ha különleges növényeket szeretnénk a tálunkba ültetni, de néhány „mezei” kaktusz is különleges dísze lehet otthonunknak, ha egy ilyen kis kertet varázsolunk belőlük.

Fotó: Kerepeczki Anna

Fotó: Kerepeczki Anna

Szükségünk lesz a következőkre:

  • viszonylag mély tál, lehet üveg vagy kerámia
  • kaktuszok és/vagy pozsgások
  • kaktuszföld
  • dekorkövek
  • kanál vagy kertészkedésre alkalmas eszköz
  • kerti kesztyű (elhagyható, csak a kaktusztüskék miatt ajánlott)
Fotó: Kerepeczki Anna

Fotó: Kerepeczki Anna

Hogy milyen kaktuszokat és pozsgásokat választunk, az teljes mértékben ránk van bízva, sőt a tál formája és színe is. A tál kiválasztásakor elsősorban a méretére kell figyelni. Érdemes hosszú távra tervezni és nagyobb tálat választani, hogy jól elférjenek benne a növények. Használjuk a kreativitásunkat, és készítsünk a lakásunkhoz illő kiskertet. Bármelyik szobába kitehetjük, mi érezzük, hol mutatna a legjobban, akár kis dinoszauruszfigurákkal feldobva gyerekszobába is tökéletes lehet. Fontos, hogy ezek a növények igénylik a napfényt, ezért olyan helyre tegyük, ahol napozhatnak kedvükre. Az elkészítési folyamat a galériánkban megtekinthető: