Csillagok

Daniel Craig és Pierce Brosnan is lerótta tiszteletét Roger Moore előtt

Daniel Craig és Pierce Brosnan is lerótta tiszteletét a 89 éves korában kedden elhunyt Roger Moore előtt.

A két színész, akik szintén eljátszották James Bondot, a közösségi médián tették közzé méltatásukat. Brosnan Facebook-bejegyzésében „fantasztikus Bondnak” nevezte Moore-t, és hangsúlyozta, hogy a néhai színész „nagy szerepet töltött be az életében” – számolt be róla a BBC News-ra hivatkozva az MTI.

Craig egy közös fotót mellékelt magáról és Moore-ról a James Bond-filmek hivatalos Instagarm-oldalán, és a következőket írta: „Senki sem csinálja jobban – szeretettel Daniel”.

Nagy-Britannia, 2017. május 23. 1972-ben egy James Bond-film forgatásán készített kép Roger Moore angol színészről. Moore, aki többek közt James Bond és az Angyal, Simon Templar megformálójaként tett szert világhírnévre, 2017. május 23-án, 89 éves korában elhunyt. (MTI/AP)

Jane Seymour, aki az Élni és halni hagyni című epizódban volt Bond-lány Roger Moore oldalán, a Deadline portál szerint úgy fogalmazott: elsősorban munkamorált és alázatot tanult a színésztől, aki mindenkivel kedves és figyelmes volt. „Roger tanította meg nekem, milyen is egy igazi filmsztár. Számomra ő volt Bond” – tette hozzá a színésznő.

Rákkal vívott küzdelmet

Roger Moore a rákkal vívott rövid küzdelem után hunyt el. Halálhírét kedden három gyereke jelentette be. A színész hétszer játszotta el a 007-es brit titkos ügynököt. Ragyogó színészi pályafutása mellett hosszú ideig volt az ENSZ jószolgálati nagykövete.

A nagyszerű színészről számos sztár mellett Russell Crowe, Mia Farrow és Michael Caine is megemlékezett. „Igazán szomorú vagyok, és úgy gondolom, csak könnyezve tudnék róla beszélni. Roger tökéletes úriember volt, minden barátja csodálta” – fogalmazott Caine.