Siker

Két munkahely között? Ezeket csináljuk!

A pénzügyi dolgainkról sokan nem szeretünk beszélni, pedig ez is fontos része az életünknek, sőt! Főleg amikor éppen munkahelyváltás közben vagyunk, az előző helyről már, a következőről pedig még nem kaptunk fizetést. Különösen, ha még nem is találtuk meg a következőt!

Általában ez az egyik legrosszabb élethelyzet, amit átélhetünk, amikor két munkahely között vagyunk és várjuk, hogy újra munkába állhassunk. És vajon mindent megteszünk ezekben a napokban, hogy maximálisan kihasználjuk az időnket? Vagy csak elküldünk délelőtt két önéletrajzot, majd végignyúlunk a kanapén és egymás után nézzük a sorozatokat?

A szakemberek szerint ilyenkor az egyik legfontosabb dolog, hogy miután elengedtük az előző munkahelyünket, vegyünk egy nagy levegőt, és koncentráljunk azokra a feladatokra, amit ezután kell tennünk ahhoz, hogy megtaláljuk, elkezdjük az új munkát. És persze készítsünk egy költségvetést, hogy amíg nincs, vagy kisebb a bevételünk, addig se érjen meglepetés bennünket – mér ami a pénzügyi helyzetünket illeti.

Fotó: Pexels/CCO License

Fotó: Pexels/CCO License

De kereshetünk részmunkaidős állást is addig, hogy valamennyi bevételünk mégiscsak legyen – ez segíthet a lelkünknek, hogy például ne érezzük feleslegesnek magunkat, valamint ezzel is bővíthetjük az önéletrajzunkat. És mi mindent tehetünk még ebben az időszakban?

Készítsünk költségvetést

Az előbb már említettük, de nagyon fontos, hogy tudjuk, mennyit költhetünk naponta, hetente, havonta úgy, hogy kifizessük a számlákat és mindenféle kötelező dolgot.

Készítsünk napirendet

Fontos, hogy rendszer legyen az életünkben, a napjainkban, ne hagyjuk, hogy csak úgy elússzon minden körülöttünk.

Készítsünk táblázatot

Ebbe pedig felírhatjuk, hogy mi mindent szeretnénk elintézni, mi mindent szeretnénk elérni, megcsinálni, és haladjunk lépésről lépésre, hogy minden pontot kipipálhassunk.

Ne jelentkezzünk mindenhová

Ne aprózzuk el magunkat, csak azokra a hirdetésekre küldjük el az önéletrajzunkat, ahol valóban szívesen dolgoznánk. Mert ha olyan helyre vesznek fel bennünket, amit alapból nem kedvelünk, akkor mit várunk a későbbiektől?

Maradjunk aktívak

Ne hagyjuk, hogy a testünk, a lelkünk vagy az elménk ellustuljon! Sportoljunk, keressünk új hobbit, maradjunk mozgásban, ne hagyjuk el magunkat.

Ne tétovázzunk

Minél hamarabb kezdjünk bele a munkahelykeresésbe, hiszen valószínűleg nem találunk két nap alatt új munkát, de ki tudja? Még az is lehet. Vagy legalábbis nem érezzük úgy később, hogy valamit elszalasztottunk.

Ne bújkáljunk

Keressük fel a barátainkat, találkozzunk az ismerőseinkkel, ne bújkáljunk az emberek elől. Egyrészt fontosak a szociális kapcsolatok, másrészt sosem lehet tudni, hogy éppen ki tud segíteni akár egy jó lehetőséggel, egy jó ismeretséggel vagy egy új ötlettel.