×

Stílus

A magabiztos emberek 5 ismertetőjegye

A magabiztosság még mindig az egyik legvonzóbb tulajdonság, akár nőről, akár férfiról van szó. Persze keskeny a határ az önbizalom és az önteltség között, de ha egészséges szinten tudjuk tartani eme jó tulajdonságunkat, az élet számos területén sikeresek lehetünk. Lássuk, melyek a magabiztos emberek ismeretőjegyei!

Mindig mosolyognak

A mosoly hatalmas erővel bír, hiszen képes a legrosszabb hangulatból is kihozni minket. Elhiteti az agyunkkal, hogy jó a kedvünk, és a testünk-lelkünk szépen lassan át is veszi ezt az érzést. A magabiztos emberek aktívan gyakorolják ezt a trükköt.

Bátorítanak másokat

A magabiztos emberek tisztában vannak a saját képességeikkel és nem féltékenyek mások sikereire. Sőt, biztatják és segítik barátaikat, kollégáikat a céljaik elérésében.

Fotó: Unsplash/ Michael Ramey

Fotó: Unsplash/ Michael Ramey

Pozitív a testbeszédük

Már a kiállásukon is látszik, hogy rendben van az önbizalmuk. Egyenesen tartják magukat, keveset gesztikulálnak, és a legstresszesebb helyzet sem tudja kizökkenteni őket. Hasonlóan a mosolygáshoz, a pozitív testbeszéd is képes befolyásolni az érzéseinket.

Érdeklődnek mások iránt

Nem csak magukról beszélnek minden adandó alkalommal. Persze nekik is jólesik, ha meghallgatják őket, de pontosan tudják, hogy beszélgetőpartnerük is így érez.

Figyelnek az öltözködésükre is

Ez talán hiún hangzik, de a magabiztos emberek tudják, hogy öltözetük is hatással van arra, hogyan érzik magukat. Biztosan tapasztaltuk már, hogy egy frissen mosott, szépen kivasalt ruhában mennyivel jobban érezzük magunkat – ennyi a titok!