Csillagok

Festői kalandozások a nyárban

Mindig látunk olyan helyeket a világban, de a hazánkban is, amik így vagy úgy, de felkerülnek a valós vagy képzeletbeli bakancslistánkra. Káprázatos helyek és programok vannak az országban, amiket idén nyáron nem érdemes kihagyni.

Katalinpuszta

Ha szeretnénk egy fantasztikusat kirándulni, akkor irány a Váctól nem messze levő Katalinpuszta 8 km-es erdei tanösvénye! Van itt minden: modern park, interaktív kiállítás, kulturált mosdó, játszótér kisvasúttal, vadaspark, ráadásul ingyen, csak a parkolásért kell fizetnünk. Remek program ilyen szép időben!

Fotó:Pexels/CC0 License

Fotó:Pexels/CC0 License

Mezítlábas parkok, belépő nélkül

Már az is jó érzés, hogy a zárt cipőnket szandálra tudjuk cserélni, de az még jobb, amikor mezítláb járkálunk a fűben, homokban. Hogy a talpunkat jól megmasszírozzuk, létrehozták a mezítlábas parkokat, ahol a különböző anyagú járófelületeken (fenyőkéreg, faapríték, fenyőtoboz, gyepszőnyeg, homok, gyöngykavics, bazalt, agyag, tőzeg, kukoricacsutka stb.) lépkedhetünk csodálatos környezetben. Az egész ország területén egyre több ingyenes és fizetős mezítlábas park van. Szuper élmény családdal, barátokkal!

  • Bükfürdői Kneipp Park
  • Tabajdi Mezítlábas Park
  • Mezítlábas ösvény – Csopak
  • Békásmegyer-Ófalu mezítlábas ösvény

Cserépfalu

Ez a kicsiny kis falu Egertől 20 kilométerre északkeletre, a Bükk-vidéken található. A falu lakossága egész történelme folyamán szőlő-, gyümölcstermesztéssel, mészégetéssel foglalkozott. Pincesorok veszik körül, de itt található a Hór-völgy (az ország leghosszabb völgye), a Füzér-kői-átjáró, Hajnóczy-barlang, Kecskés-galyai-barlang, és a község határában fekvő Suba-lyuk nevű barlangban 1932. április 27-én Neander-völgyi ember leleteit tárták fel. Nézzük meg a helyről egy bemutatkozó filmet.