Te + Én

Nyaralás a párunkkal: ezekre figyeljünk, hogy minden tökéletesen alakulhasson

Mindegy, hogy ez lesz az első közös nyaralásunk, vagy már sokszor utaztunk el együtt a párunkkal, a romantikus kiruccanást mindig izgatottan várjuk. Néhány tippel pedig fel is dobhatjuk a vakációzást, hogy biztosan minden a legjobban alakuljon.

Szervezzünk elég programot, de ne túl sokat

A tökéletes nyaralás egyik kulcspontja, hogy mindig szervezzünk elég programot, de ne túl sokat. Ha például egy hétre utazunk el a tengerpartra, nem a legjobb ötlet, hogy kizárólag napozást és úszást tervezünk be, ezek ugyanis két, maximum három nap után unalmassá válnak. Próbáljunk meg minden napra legalább egy kiemelkedő ötlettel előállni. Ez lehet egy kisebb túrázás kedden, egy múzeumi látogatás szerdán, sétahajózás csütörtökön; a lényeg, hogy mindennap maradjon szabadidőnk is, amit spontán programokkal tölthetünk meg. Találjuk meg az egyensúlyt a szervezettség és a szabadság között, így nem érezzük szoros ütemtervbe szorítva magunkat.

Készüljünk fel mindenre

Az igazán jó nyaraláshoz hozzájárul az is, hogy megfelelően felkészülünk minden eshetőségre. Ez pedig már a csomagolásnál elkezdődik. A párunk nyugodtan elpakolhatja a saját cuccait, de az elővigyázatosság része ránk hárul. Pakoljunk el gyógyszereket, ragtapaszt, plusztörölközőt; bármit, amiről úgy gondolhatjuk, hogy hasznossá válhat a kirándulás alatt. Sajnos kisebb-nagyobb sérülések bármikor megeshetnek velünk is, hiszen egy kagyló megvághatja a lábunkat, vagy nem megfelelően étkezünk. Erre fel kell készülnünk, ha nem szeretnénk, hogy bármi is keresztülhúzza a számításainkat.

Fotó: iStock.com/nd3000

Fotó: iStock.com/nd3000

Az anyagiakat se felejtsük el

A nyaralásnál mindig fontos megbeszélni az anyagiakat is. Ha már régen elterveztük a kiruccanást, valószínűleg előre kifizettük a szállást, így ez a része már le van tárgyalva. Ugyanakkor érdemes tisztázni, hogy a nyaralás során hogyan osztjuk fel a további fizetnivalókat. Esetleg felezzük a számlát? Vagy többnyire a párunk hív meg minket, és mi apróságokkal (például fagylalt, belépőjegy) viszonozzuk? Erre érdemes minél előbb felkészülni, hiszen kellemetlen lenne, ha nem vinnénk magunkkal elég váltópénzt, mint ahogy az is pluszköröket hoz magával, ha túl sokat váltunk fel.

Maradjunk nyugodtak és vidámak

Valamilyen különös oknál fogva elég gyakori, hogy a párok a nyaralás során vitatkoznak egymással. Ez többnyire apróságokban merül ki, mégis, szinte egy teljes nap hangulatát le tudja rontani, ha szóváltásokba keveredünk. Ezért már korábban kezdjünk el hangolódni a pihenésre, és próbáljunk meg minél nyugodtabbak maradni a nyaralás ideje alatt. Ne hagyjuk, hogy olyan apróságokon kapjunk össze, mint hogy mikor menjünk le a strandra, hiszen végül mindig megbánjuk ezeket a vitákat. Döntsük el magunkban, hogy ezúttal tényleg jól érezzük magunkat, és próbáljuk meg tartani magunkat ehhez.

Fotó: iStock.com/vladans

Fotó: iStock.com/vladans

Adjunk időt saját magunknak is

Mindenkinek szüksége van egy kis időre, amit saját magára fordíthat, társaság nélkül. Erről a nyaralásunk alatt sem érdemes megfeledkezni, hiszen ennek hiánya okozhatja a konfliktusokat. Szervezzünk be egy kis szabadidőt magunknak, amikor elmegyünk sétálni, vásárolni, vagy csak kiülünk valahova olvasgatni; bármit, ami segíti a feltöltődésünket. Ez idő alatt a párunknak is jut ideje átböngészni a híreket, nézni egy kicsit a tévét, vagy futni, és utána sokkal édesebbek lesznek a közös programok.