Siker

A világ legsikeresebb női 50 felett

Sosem késő váltani, vagy megvalósítani legtitkosabb vágyainkat. Soha! Inspirálódjunk az alábbi sikeres középkorú nők történeteiből, akik bebizonyítják, hogy nincs lehetetlen ezen a világon.

Laura Ingalls Wilder

Ugye mindannyian emlékszünk még a kedves kis történetre, A farm, ahol élünk című ifjúsági regényre és a belőle készült édes kis sorozatra? Mrs. Wilder, a könyv szerzője és egyben főszereplője már éltesebb korában állt neki az írásnak, pontosan 65 éves volt. Persze az írás szeretete nem előzmény nélküli az életében, hiszen sok cikkét leközölte annak idején a helyi lap, ám azok főként ismeretterjesztő írások voltak, A kis ház pedig kifejezetten önéletrajzi regény. A megjelenése és sikere után pedig annyira belejött az írásba, hogy 90 éves koráig még tíz további regényt írt, melyeket részben az élet, részben pedig a fantáziája ihletett.

https://www.instagram.com/p/BVHdp_ODwph/

Oprah

A most 63 éves Oprah Winfrey minden bizonnyal a 21. század leggazdagabb és legbefolyásosabb amerikai személyisége, az első fekete nő Amerikában, aki saját jogán lett milliárdos. Beszélgetős televíziós műsora 1986-ban indult, s egészen 2001-ig tartott. Pedig nem indult ilyen ígéretesen számára az élet, Oprah (eredeti nevén Orpha) születése körülményei is elég zűrösek voltak már, hiszen törvénytelen gyermekként jött a világra, ami 1954-ben egy afroamerikai közösségben még súlyos bűnnek számított. Élete első 6 évében nagyanyja nevelte, ám később mégis anyjához került, s innentől kezdve szó szerint pokollá vált az élete: éhezés, nyomor, szexuális zaklatás. 14 éves korában aztán ismét fordult a kocka, s nagy szerencséjére apja vette magához, aki mellett megtanult dolgozni és kitartóan küzdeni az álmaiért. Hihetetlen céltudatosággal építette ettől kezdve karrierjét, szépségversenyt nyert, s sikeresen elvégezte a főiskolát, rádióállomásokon és tévétársaságoknál dolgozott, míg egy nap saját show-műsorának műsorvezetői székében találta magát. S innen csak felfelé vezetett az útja, a világ legbefolyásosabb médiaszemélyisége lett belőle, de kipróbálta magát még színésznőként is. Ma már magánrepülőjén repked keresztül-kasul a világban, de sosem felejti el, honnan jött, s rengeteg pénzt adományoz a szegény, nehéz sorsú gyermekek részére.

https://www.instagram.com/p/BVF1pSZlH-v/

Melinda Gates

Miután Melinda hozzáment a világ leggazdagabb emberéhez, s szült három csodás gyereket, kényelmesen hátradőlhetett volna, s élvezhette volna a luxust, a kiváltságokat és az élethosszig tartó biztos kényelmet. Ő azonban másképp döntött. Ehelyett Melinda férjével, Bill-lel létrehozta a világ egyik legfontosabb alapítványát, s azok számára gyűjt és adakozik évente több millió dollárt, akik valóban rászorulnak, s a legnagyobb szükségük van a segítségre. Számára ez nemcsak egy hobbi, amivel elüti üres óráit, hanem valódi életcél és kihívás. „Mióta betöltöttem az 50. életévemet, már szeretem magamat. Már tudom, hol a helyem és mi a dolgom” – nyilatkozta nemrég.

https://www.instagram.com/p/BTIGaDrDqA9/

Meryl Streep

Korunk egyik leghíresebb dívája, ünnepelt színésznője, aki nem csak szépségével, természetes bájával, kisugárzásával hívja fel magára a figyelmet, de abszolút rekorderként tizenkilenc Oscar-jelölést tudhat magáénak, melyek közül hármat meg is nyert. Lelkes aktivista, küzd a nők jogaiért, az igazságosságért, s azon kevés 60 feletti színésznők közé tartozik, akiket a producerek elhalmoznak szerepajánlatokkal. Ő azonban jó érzékkel válogat köztük, s nem fogad el mindent, amit az orra alá tesznek, hiszen nem fél attól, hogy öregszik, sem pedig attól, hogy Hollywood elfelejti. Tökéletesen tisztában van értékeivel, önbizalma a helyén van. Sugárzik.

https://www.instagram.com/p/BVGxvfwlw-a/

A témával bővebben foglalkozik a Ridikül mai adása 17:10-től melynek címe: Ki áll egy sikeres nő mögött?

A pénteki adást pedig ezen a linken nézhetjük vissza.