×

Konyha

A legegyszerűbb vacsora: pestós tészta parmezánnal

Egy fárasztó nap után mi másra is vágyhatnánk, mint egy gyorsan és nagyon könnyen elkészíthető vacsorára. Ehhez adunk ötletet: megfőzhetjük ezt a pestós, parmezános tésztát akár már ma este is. A maradék szószt pedig felhasználhatjuk legközelebb – hacsak el nem fogy az összes!

Csak össze kell keverni a hozzávalókat, és 20 perc múlva tálalhatjuk is, mi az? Segítünk: egy isteni pestós tészta parmezánnal a tetején. Mert ki szeretne egy hosszú és nehéz munkanap végén a konyhában robotolni?

Fotó: Unsplash/ Toronto Eaters

Képünk illusztráció. Fotó: Unsplash/ Toronto Eaters

Hozzávalók

  • 1 csomag tészta
  • 2 bögre friss bazsalikom apróra vágva
  • 1/4 bögre pörkölt fenyőmag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 bögre reszelt parmezán sajt, plusz még több a tálaláshoz
  • 1/4 teáskanál só vagy még több, ízlés szerint
  • 1/2 bögre extraszűz olívaolaj vagy még több, ízlés szerint
  • őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítése

Főzzük meg a tésztát (tetszés szerinti formájút, mondjuk fusillit) sós vízben úgy, ahogyan máskor is szoktuk. Arra ügyeljünk, hogy ne főzzük túl.

A többi hozzávalót tegyük bele egy konyhai mixerbe, és keverjük addig, amíg tökéletesen sima és egyenletes szószt nem kapunk. Kóstoljuk meg, és pótoljuk, ami szerintünk még szükséges: adhatunk hozá extra olívaolajat, sót, borsot ízlés szerint. A lényeg, hogy addig keverjük az összetevőket, amíg a szószunk végleges állapota egyenletes és csomómentes nem lesz.

Amint kész vagyunk, tálalhatjuk is, a tetejére szórhatunk egy kevés parmezán sajtot. A maradékot hűtőben tároljuk, és minél hamarabb fogyasszuk el azt is!