Leggyengült immunrendszer mellett könnyen előfordulhat a fent említett elszaporodás, ami olyan panaszokat okozhat, mint a bőrgomba, a hüvelygomba vagy a száj és a nyelőcső gombás fertőzései. Antibiotikumos kezelés után gyakran diagnosztizálnak candidás fertőzést a szervezetben, de a helytelen étrend is ludas lehet. Éppen ezért ha tehetjük, kerüljük a finomított szénhidrátokat, a túlzott alkoholfogyasztást, és ne vigyük túlzásba az ecetes fogásokat és a savanyúságokat sem. A következő ételekkel azonban segíthetünk szervezetünknek megszabadulni ettől a kellemetlen fertőzéstől!
Fotó: iStock.com/clownbusiness
Keményítőmentes zöldségek
Azaz saláták, leveles zöldek, cukkini, brokkoli, borsófélék, babfélék, articsóka és így tovább. Ezek mind tápanyagban gazdagok, de alacsony cukortartalmúak.
Organikus húsok
Mindig figyeljünk arra, hogy a hús, amit fogyasztunk, organikus gazdálkodásból származzon, hiszen az tápanyagban gazdagabb és nem borítja fel a normál bélflóránkat.
A „jó fajta” zsírok
Ide tartozik a kókuszzsír, az avokádó- és az olívaolaj, melyeknek számtalan jótékony hatása van az egészségünkre nézve. Többek között jót tesznek a bélrendszernek és gyulladáscsökkentő hatással bírnak.
Probiotikus élelmiszerek
Fogyasszunk rendszeresen, de mértékkel natúr joghurtot, kefirt és/vagy kókuszvizet, hiszen ezek segítenek fenntartani a bélflóránk egyensúlyát.
Húsleves
Nemcsak az ízületeknek tesz jót, de segít megakadályozni, hogy a Candida gomba bejusson a véráramba és súlyos egészségügyi károkat okozzon.







