×

Csillagok

5 hely, ahol biztosan találkozhatunk a brit királyi családdal

Sokan úgy gondolják a brit királyi család kapcsán, hogy minden csak Wimbledonról szól, a nyár tele van a velük kapcsolatos társadalmi eseményekkel, amelyen gyakran részt vesz a cambridge-i hercegnő és a királyi család több más tagja is. Élvezzük a brit kultúrát és érezzük át a nemzeti öntudat áradását ezeken az eseményeken!

Henley királyi regatta

Az evezősök számára Henley maga a paradicsom, ahol évente rendezik meg ebben a Temze-parti városban a világ egyik legismertebb regattáját. Június vége, július eleje között, 5 napig tart az esemény, több mint 200 nemzetközi futamot rendeznek. Az öltözködésnek szigorú szabályai vannak, a belépési díjak pedig nagyban függenek attól, melyik versenyeket szeretnénk meglátogatni, és honnan akarjuk nézni. A különleges helyekre csak meghívásos alapon lehet bejutni, a várólista pedig akár 10 év is lehet.

https://www.instagram.com/p/BWA3BO2FGUn/?taken-by=henleyroyalregatta

Glyndebourne-i operafesztivál

1934-ben a zöld hegycsúcsok által övezett kelet-sussex-i, gyönyörű jakobinus kastély tulajdonosai úgy döntöttek, operafesztivált rendeznek, felvonultatva a világ legtehetségesebb operaénekeseit. A májustól augusztusig tartó nyári fesztivál gyorsan hamar nemzeti hagyománnyá és világhírű zenei eseménnyé vált. A helyszínen a fekete formaruhák és a kerti piknikek teszik felejthetetlenné az eseményt. A jegyárak itt is igencsak borsosak, ennek ellenére életre szóló élmény lehet, mely megérheti bármely zenekedvelőnek, a színvonal, az egyedülálló hangulat, az átélhető egyedülálló élmények garantáltak.

https://www.instagram.com/p/35u8UFBy_A/?tagged=glyndebourneoperafestival

Királyi lóverseny

Nehéz autentikusabb lóversenyt találni, mint a minden nyáron megrendezett Royal Ascot, melynek tulajdonosa maga II. Erzsébet királynő. A verseny idején a királynő minden reggel egy lovaskocsival érkezik, és megnyitja a napi eseményeket. Öltözködés szempontjából itt is szigorú felételeknek kell megfelelni – nőknek hosszú ruha kalappal, a derekat és a vállakat takarni kell; férfiaknak mellény, hosszú kabát, formális kesztyű, csizma, nyakkendő szintén kalappal – szigorúan be kell tartani, szóval nagyjából úgy kell kinézni, mint Eliza Doolittle a My Fair Lady című musicalből (a főszerepet a csodálatos Audrey Hepburn játszotta).

https://www.instagram.com/p/BVjYNzRgqbP/

Ez a britek egyik legfontosabb társadalmi eseménye, és sokkal inkább szól a ruhákról, az ételekről és az italokról, mint magukról a lovakról. A vendégek különböző osztályokba sorolhatók: a Royal Enclosure a legrangosabb, ugyanis tagjai a királyi család tagjai, különleges előjogokkal és magasfokú biztonsági őrzéssel. A különböző osztályok különböző étkezési lehetőségeket is jelentenek.

https://www.instagram.com/p/BVwQxZzjRZ1/?tagged=royalascot2017

A Királyi Növénytani Társaság chelsea-i virágshow-ja

A királyi család másik kedvenc nyári rendezvénye a Chelsea-ben megrendezett virágshow. Ez a leghíresebb virág- és angolkertrendezvény Angliában, a látogatók a világ minden tájáról érkeznek.

https://www.instagram.com/p/BUZyepGAF_J/?taken-by=katemiddletonsofficial

Úri krikett

A londoni Lord’s Cricket Ground az angol krikett hazája – nem lehet sok mindent mondani, ami angolabb lenne a krikettnél. Képzeljünk el egy amerikai baseballmeccset, majd cseréljük ki a hotdogokat aszalt gyümölcsökkel, krémekkel és lekvárral, valamint a csíkos baseballnadrágot és mezt fehér nadrágra és pólóra. Az esemény helyszínén található a világ legrégebbi sportmúzeuma, amely tele van krikettereklyékkel, köztük a The Ashes Urnnal (ez egy serleg).

https://www.instagram.com/p/BV7vxcZgnSU/

Persze természetesen, mint mindenhol Angliában, teát is felszolgálnak: látogassuk meg ezt a rendkívüli eseményt és élvezzük a kilátást a krikettmezőre, miközben egy igazi, hamisítatlan angol teát szürcsölgetünk.