Stílus

First ladyk stílusa: a visszafogott elegancia magával ragadó bája

Az igazán emlékezetes first ladyknek a stílusuk is emlékezetes. A visszafogott elegancia magával ragadó bájával jellemezhetnénk talán a legjobban az összeset. Mert nem lehet kihívó, szexi vagy közönséges, és szerencsére az elnökfeleségek stílusa rendre meg is felelt ennek az elvárásnak.

Az Amerikai Egyesült Államok elnökének feleségének lenni hatalmas megtiszteltetés, a világ egyik legizgalmasabb pozíciója, mégsem való akárkinek. Mégis, mire férjeik elnyerték ezt az igencsak fontos címet, a feleségek szinte a kisujjukból kirázták, hogy hogyan feleljenek meg az elvárásoknak és a protokollnak. Merthogy elnökfeleségnek lenni nem olyan felhőtlen leányálom, mint amilyennek első vagy második hallásra tűnik. Viselkedni kell, szabályokat követni, mosolyogni mindig, minden körülmények között. És tudni kell öltözködni is – annak ellenére, hogy ebben is tanácsadók vannak a segítségükre.

Az igazán emlékezetes first ladyknek a stílusa is emlékezetes, összességében azt mondhatnánk, hogy a visszafogott elegancia magával ragadó bája jellemzi talán az összeset. Nem is lehet kirívó, szexi vagy közönséges, és szerencsére az elnökfeleségek stílusa is rendre megfelelt ennek az elvárásnak.

Jacqueline Kennedy

Ő volt John Fitzgerald Kennedy, az Amerikai Egyesült Államok 35. elnökének felesége és ezáltal az Egyesült Államok first ladyje 1961 és 1963 között. 31 évesen lett first lady, így meglehetősen erős ellentéte volt az elődeinek, akik nála sokkal idősebbek voltak. Fiatal, csinos és intelligens asszony volt, elragadó stílus- és eleganciaérzékkel. Bár néha kritizálták zárkózottságát, drága ízlését és európai útjait, de az amerikai közvélemény szerette és bálványozta.

https://www.instagram.com/p/BWRZ2LhnNip/

Betty Ford

Elizabeth Ann „Betty” Ford 1974 és 1977 között volt az USA first ladyje. Gerald Fordnak, az Egyesült Államok 38. elnökének volt a felesége. Elnökfeleségként aktív szociálpolitikai és politikai életet élt. Jellegzetesen visszafogott stílusa volt, az elegáns, inkább zárt ruhákat részesítette előnyben.

https://www.instagram.com/p/BWSTd1YBfFa/

Rosalynn Carter

Eleanor Rosalynn Carter Az Egyesült Államok 39. elnökének, Jimmy Carternek volt a felesége 1977 és 1981 között. Különösen a mentális egészségkutatás terén végzett maradandó újításokat, de a kabineteken és találkozókon is rendszersen részt vett, a férje egyik legközelebbi tanácsadója volt. Rosalynn ruhái színesek, de elegánsak voltak. Szívesen hordott például olyan ruhákat, blúzokat, amelyek eleganciájuk mellett sok nőiességet, finom részletet hordoztak.

https://www.instagram.com/p/BNk631khKoc/

Nancy Reagan

Nancy Reagan amerikai színésznő Ronald Reagan amerikai elnök felesége volt. 1981 és 1989 között volt az USA first ladyje. Nancy szeretett ragyogni, szerette a nagy válltöméseket. Ötlözéke esetében minden apró részletre odafigyelt, nagy gonddal választotta ki a kiegészítőit is. A fülbevalók például mindig tökéletesen passzoltak a blúz gombjaihoz.

https://www.instagram.com/p/BWNj7stB8Bn/

Barbara Bush

Ő volt George H. W. Bush, az Amerikai Egyesült Államok 41 elnökének felesége. 1989 és 1993 között volt ő a first lady. És ő George W. Bush édesanyja, aki később az USA 43. elnöke volt. Mindennek ellenére Barbara Bush nem fektetett nagyobb hangsúlyt a divatra, mint például az elődjei. Akár egy olcsóbb cipőt is képes volt viselni egy rendezvényen. Viszont imádta a gyöngysorokat, több sort is szívesen viselt a nyakában.

https://www.instagram.com/p/BVFa4sUFKrf/

Hillary Clinton

Hillary Diane Rodham Clinton amerikai jogász, demokrata politikus. A férje, Bill Clinton elnöksége alatt, 1993 és 2001 között volt az Egyesült Államok first ladyje. A 2008-as amerikai elnökválasztás egyik esélyes, de kieső jelöltje volt. 2016-ban újra harcba szállt az elnöki posztért, de a választáson alulmaradt. Akár ceruzaszoknyát, akár nadrágkosztümöt visel, Hillary szereti a színes ruhadarabokat. First ladyként mindig férje nyakkendőjéhez igazította a ruhája színét, vagy éppen ellenkezőleg: a sötét öltöny mellé pasztellrózsaszínt vagy mentazöldet választott.

https://www.instagram.com/p/BWW_uBghWD3/

Laura Bush

Az Amerikai Egyesült Államok 45. first ladyje volt férje, George W. Bush az Amerikai Egyesült Államok 43. elnöke mellett 2001 és 2009 között. First ladyként igencsak népszerű volt, amivel nagyban hozzájárult férje támogatottságához. Sugárzó és elbűvölő stílusa pedig tökéletesen illett a szerepéhez. Beiktatásakor például hófehér kasmírruhát viselt, az utána tartott gálán pedig egy visszafogott, hosszú ujjú, csipkével díszített ruhákölteményt, ami kristályokkal volt megszórva, mintha ezüstös-kék köd vette volna körül. Mindez fölé egy tüllkabátot vett fel.

https://www.instagram.com/p/BVxP7ofgC4P/

Michelle Obama

Amerikai ügyvéd, Barack Obama volt amerikai elnök felesége, így az Egyesült Államok first ladyje volt 2009 és 2017 között. Michelle szeretett merészebb színű és szabású ruhákat viselni, emellett kedvelte az A vonalú fazont, és a karika fülbevalókat.

https://www.instagram.com/p/BPY4sDNBX-1/