Stílus

9 + 1 ötlet az összeérő, dörzsölődő combok örök problémájára

Nem kell túlsúlyosnak, de még csak ducinak sem lenni ahhoz, hogy összeérő combjaink megkeserítsék az életünket, főként nyáron. Aki szembesült már ezzel a problémával, annak biztosan van egy tuti módszere, de végül is nekünk magunknak kell kikísérletezni a tuti módszert.

Az összeérő, mezítelen combok dörzsölik egymást, és ez nagyon kellemetlen tud lenni: kipirosodik, ég, viszket, sőt hosszú távon kipattog és sebes lesz. Összeszedtük a legnépszerűbb módszereket, melyekkel megelőzhetjük és kezelhetjük a problémát.

Dezodor

Egyesek a dezodorra esküsznek: ha a hónalj területén működik, miért ne vethetnénk be a belső combjainknál is? Megakadályozza az izzadást úgy, hogy elzárja a pórusokat. Ez is egy jó megoldás lehet, főleg ha krémes változatot használunk, a gond csak az, hogy nyomot hagyhat a ruhánkon.

Hintőpor

Van, akinek a hintőpor válik be, ezzel csak az a baj, hogy beszívja ugyan az izzadságot, és száraz lesz a bőrünk, de sajnos hamar lepereg, felszívódik, elillan, és ha nem tudunk megállni ötpercenként púderozni, akkor sajnos nem egy tartós megoldás. Létezik ugyan krémes állagú hintőpor is, azzal talán könnyebb.

Fotó: iStock.com/verona_S

Fotó: iStock.com/verona_S

Babaolaj

Próbálkozhatunk még a babaolajjal is, hogy a bőrünk csússzon, és ne dörzsölődjön. Ez sem a legkellemesebb érzés, de meg lehet szokni. Arra azonban figyeljünk, hogy ne kenjünk rá túl sokat, nehogy meginduljon a lábunk között az olaj, vagy nyomot hagyjon a ruhánkon, helyette inkább óránként kenjük át a területet újra vékonyan.

Vazelin

A tiszta, gyógyszertári vazelin is jó megoldás lehet, azt az ember nem izzadja le, és elég ritkábban is bekenni vele a combjainkat. Nem mellesleg a vazelinnek sebgyógyító hatása is van.

Popsikenőcs

A patikában rengeteg popsikenőcsöt lehet kapni, nincs más dolgunk, kísérletezzünk, és próbáljuk megtalálni a bőrünk számára a legjobbat. Ha van kisgyerekes ismerősünk, kérjünk tőle maradék krémeket (tuti van), vagy esetleg próbálkozhatunk, hátha tudunk szerezni termékmintákat.

Aloe vera

Ha már megtörtént a baj, megpróbálkozhatunk az aloe verás termékekkel vagy a növény levelének nedvével, mely csökkenti a gyulladást, segít megakadályozni a seb elfertőződését, emellett hűsít is, kiválóan felszívódik, serkenti a sejtszaporodást, így gyorsítja a sérült bőr gyógyulását.

Bőrgyógyász

Ha tényleg nagy a baj, fáj a bőrünk, nem gyógyul és nem tudunk mit kezdeni vele, akkor keressünk fel egy bőrgyógyászt, aki szemügyre veszi a problémát, és segít találni egy hatékony megoldást, esetleg felír egy fertőtlenítő oldatot, mely csökkentheti a sebesedést, a gyulladást és megelőzi az elfertőződést.

Fotó: iStock.com/grinvalds

Fotó: iStock.com/grinvalds

Okos női trükkök

Ha van egy régi combfixünk, amit már nem használunk, essünk neki, és alakítsuk át: vágjuk le róla a csipkés részt, és azt húzzuk fel a kényes területre. Ha szilikonos csíkkal tapad, az még jobb, mert akkor a helyén marad.

Csipkepánt

De lehet rendelni is kifejezetten erre a problémára való eszközt is, ha valaki ódzkodik a házi megoldásoktól. Csak írjuk be a keresőbe, hogy „összeérő combok”, és máris kidob több száz ajánlatot. Pár száz forint + postaköltségért napokon belül kézhez is vehetjük.

Száras bugyi 

De ugyanígy jó ötlet lehet egy testszínű alakformáló hosszabb szárú bugyi is a szoknya vagy a rövidnadrág alá. Ezt bármelyik fehérneműüzletben beszerezhetjük, de persze online is megrendelhetjük a töredékéért.