Hozzávalók
A tésztához:
- vaj vagy kókuszolaj a sütéshez
- kb. negyed fej karfiol, szár nélkül
- 1 tojásfehérje felverve
- 50 g őrölt mandula
- 40 g hajdinaliszt
- fél ek tengeri só
- fél ek fekete bors
- negyed ek szódabikarbóna
A feltéthez:
- 1 közepes mozarellagolyó
- 4-5 paradicsom
- kis marék bazsalikom
- olívaolaj a tálaláshoz

Képünk illusztráció. Fotó: iStock.com/badmanproduction
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, és vékonyan kenjük be a vajjal vagy a kókuszolajjal. Konyhai reszelővel reszeljük rizsszem méretűre a karfiolt. A tészta hozzávalóit öntsük egy nagyobb tálba, keverjük jól össze egy kanállal, majd a kapott pizzatésztát tegyük a tepsire, és a kanál hátuljával lapítsuk ki körülbelül 30 cm átmérőjű kör formában. Süssük így 5 percig, majd vegyük ki, fordítsuk meg, és süssük további 2 percig. Ha elkészült, tépkedjük szét a mozzarellagolyót kis darabokra, a paradicsomokat pedig vágjuk fel kb. 1 cm vastag szeletekre, és oszlassuk el őket a pizzánkon. Így süssük még 10–15 percig, amíg a mozzarella szépen rá nem olvad. Végezetül szórjuk meg a tetejét a bazsalikommal, és öntsünk rá egy kis olívaolajat. Jó étvágyat!