Csillagok

A szépségnek nincs titka, legfeljebb receptje: csodás dívák 50 felett

Húszévesen könnyű dívának lenni. Akkor még szinte mindenki friss és üde, telve reményekkel, önbizalommal és egy csodás élet lehetőségével. Aztán eltelik pár évtized, és a dívák körében az üdeség helyét valami más veszi át: elegancia, tartás, kiegyensúlyozottság, és a tudat, hogy a helyükön vannak a világban, főleg, hogy önazonosak tudtak maradni minden rossz ellenére, ami velük történt.

A fiatalság elmúlik pillanatok alatt, de a szépség örök. Egy dívát nem zavar a kora, a ráncai, a kilói, szuggesztivitása egészen egyszerűen vonzza minden lény tekintetét, legyen az nő, férfi, gyerek, kutya vagy macska.

Monica, az álomnő

Ha valahol kiejtik a díva szót legtöbbünknek azonnal Monica Bellucci jut eszébe. Ő a megtestesült nő. Róla mindenki kivétel nélkül elismeri, hogy egyszerűen káprázatos! Az idén 53 éves olasz származású színésznő szebb, mint valaha, ebben az évben az a megtiszteltetés érte a cannes-i filmfesztivált, hogy Ms. Bellucci volt az esemény háziasszonya, ahol rabul ejtette a közöséget, a stáb tagjait, de még műsorvezetőtársát, Alex Lutzot is. Számára az élet igazi élvezete jelenti a szépséget, hisz aki boldog, és nem tagad meg magától semmit, az lehet csak igazán sugárzó. Nem csontsovány, de természetesen nincs is elhízva, egészen egyszerűen az látszik rajta, hogy egészséges és jól érzi magát a bőrében.

https://www.instagram.com/p/BVnItCyD-5i/

Jessica Lange

El sem hinnénk, de az ötszörös Golden Globe-díjas, háromszoros Emmy-díjas, valamint kétszeres Oscar-díjas amerikai színésznő már 68 éves. Táncos, fotómodell, pincérnő is volt karrierje elején, míg el nem érkezett a nagy áttörés és meg nem kapta a King Kong című, 1976-ban készült film egyik szerepét, és azóta is stabilan áll Hollywood deszkáin, igaz, a 2000-es években ő is átnyergelt a sorozatokra. Sokan főként azért csodálják, mert mindezidáig nemet mondott az arrafelé rendkívül népszerű botoxra, helyette inkább azt választotta, hogy emelt fejjel és méltósággal öregszik meg. De természetesen a mai napig gyönyörű, és botox nélkül is ragyog!

https://www.instagram.com/p/BWlTFUQAOgv/

Madonna

A’80-as évek botrányhősnője nemcsak szépségéről, de kifogyhatatlan energiatartalékairól is ismert, és hiába repültek el felette is az évek, még mindig hihetetlenül vonzó és üde látványt nyújt. (A rossz nyelvek szerint ez elsősorban fiatal szeretőinek köszönhető.) Egy újságírót, aki volt olyan szerencsés, hogy interjút készíthetett vele, arról faggatta utána mindenki, hogy milyen a díva közelről. Sok a ránca? Használ botoxot? Az újságíró azonban ezekre a kérdésekre nem tudott válaszolni, hiszen azt mondta, egyszerűen ámulatba ejtették a sztár világítóan kék szemei, és esélye sem volt megfigyelni az arcbőre színét, tónusát, állagát. Azt gondolom, valahol itt van a titok: ha valaki rendelkezik kisugárzással, az szuggerálja a környezetét, akkor mindenki gyönyörűnek látja, és észre sem veszik testének apróbb szépséghibáit.

https://www.instagram.com/p/BWpWkeYAq6u/

Jennifer Lopez 

A Puerto Ricó-i származású amerikai énekesnő ugyan még nincs 50 éves, majd csak két év múlva tölti be a bűvös számot, de az egészen biztos, hogy már most díva a javából. Pályája elején még kifejezetten táncosnőnek készült, táncolt egy Janet Jackson-klipben is, csak később kapott rá az éneklésre. Szépségének egyik alapja a genetikai adottságain túl, hogy mindig eleget alszik, mivel hisz abban, hogy túlzsúfolt életében másképp nem is tudná megteremteni azt az egyensúlyt, melyre szüksége van.

https://www.instagram.com/p/BVqE_omFkKc/