×

Stílus

Sminkszokások, amelyekkel ártunk a szépségünknek

A sminkelés egyfelől szuper dolog, hiszen életet menthet egy-egy nehezebb napon, amikor néhány óra alvás után kell megjelennünk valahol, vagy egyszerűen csak az önbizalmunknak van szüksége egy kis tuningra. Igen ám, de ha nem vagyunk elég körültekintőek, nemhogy segíteni nem fog, de egyenesen árthat a szépségünknek egy-egy rossz szokásunk.

Nem figyelünk a lejáratra

Jól hangzik, hogy az alapozónk vagy a szempillaspirálunk hosszú hónapokig nem fogy el, azonban 3 hónapnál tovább nem ajánlott használnunk a kozmetikai termékeket, azzal ugyanis kockáztatjuk a fertőzések kialakulását.

Nem mossuk ki a sminkecseteket

Ugyanúgy bőrproblémákat okozhat, ha nem tisztítjuk meg rendszeresen a sminkeszközeinket. Gondoljunk csak bele, hogy a púderecset nap mint nap érintkezik a bőrünkkel, és a sörtékre rákerülnek a hámsejtek, a faggyú, a tárolás során pedig akár baktériumok is. Éppen ezért legalább kéthetente érdemes átmosni ecseteinket mosószerrel.

Forrás: Unsplash/Manu Camargo

Forrás: Unsplash/Manu Camargo

Nem tisztítjuk meg rendesen a bőrünket lefekvés előtt

A sminkben alvás igazi főbűn, ezt valószínűleg már mindenki tudja, de az alapos arctisztítás is nagyon fontos, hogy elkerüljük a bőrproblémákat. Ezért nem elég, ha csak vízzel mosakszunk este, fontos, hogy arctisztítót is használjunk, utána pedig krémmel hidratáljuk a bőrünket.

Nem használunk fényvédőt az alapozó alatt

Az erős, nyári napsugarak hihetetlen mértékben öregítik a bőrt, arról nem is beszélve, hogy a bőrrák kialakulásának kockázatát is növelik. Nagyon fontos, hogy mindig UV-szűrős termékeket használjunk (nem csak nyáron!), de a nagy melegben akár naptejet is kenhetünk az alapozó vagy a hidratáló alá.