Te + Én

Így veszíthetünk el egy pasit 10 perc alatt

Na jó, lehet, hogy több időbe is telhet, mondjuk 10 napba, mint abban a bizonyos filmben, amelyben Kate Hudson próbálta meg „elveszíteni” Matthew McConaughey-t (ki érti ezt?) rekordgyorsasággal. De lássuk be, valóban vannak olyan dolgok, amik megrémíthetik a másik felet, ha túl korán, túl gyorsan, túl türelmetlenül tesszük.

Nagyon izgalmas dolog valakivel randizni, főleg, ha az első találkozásokról van szó. Ha emellett még nagyon is vonzó az illető, az elképesztően jó, a randevúk hatására a felhők felett járhatunk, mosolygunk unos-untalan, a világ hirtelen rózsaszín filtert kap és úgy érezhetjük, hogy bármire képesek vagyunk, semmi nem állíthat meg bennünket. De ott vannak sajnos azok a buktatók is, amiket pont amiatt a bizonyos rózsaszín köd miatt nem veszünk észre. Vagy annyira jónak és tökéletesnek érzünk mindent, hogy egyszerűen hagyjuk, hogy a mámor irányítson bennünket, és olyasmit mondunk vagy teszünk, ami a másiknak inkább ijesztő, mintsem tetszetős. És egyszer csak azt vesszük észre, hogy a kezdeti lelkesedés a másik fél részéről egyre homályosul, mi pedig pánikba esünk és nem értjük, mi történt, mi romlott el, mit rontottunk el.

Fotó:StockSnap.io/Freestock.org

Fotó:StockSnap.io/Freestock.org

Ezen igyekszünk segíteni, vagyis mutatunk pár olyan lépést, ami rosszul sülhet el, ha nem a megfelelő időben tesszük, nevezetesen túl korán, túl gyorsan, túl türelmetlenül.

Feladjuk önmagunkat

Szinte az első pillanattól kezdve megadjuk önmagunkat, és a másiknak alárendelve éljük az életünket. Mindent úgy és akkor csinálunk, ahogy és amikor ő szeretné, mintha nem lenne és sosem lett volna saját életünk, barátaink, karrierünk.

Gyerekprojekt

Nincs azzal semmi baj, ha az első találkozások alkalmával kiderül, hogy ki hogy áll ehhez a kérdéshez, mert az eltérő vélemények miatt kiderülhet, hogy mégsem illünk össze. De egyből azzal indítani, hogy mi legalább három gyereket szeretnénk, az elsőt egy éven belül, és egyébként is sürget az idő… Meglehetősen ijesztő lehet a másiknak, ha már az első randin a leendő gyermekeink nevéről ábrándozunk.

Rémisztő csend

A két ember közötti csend megnyugtató és biztonságérzetet adó lehet, de csak a megfelelő időben. Különösen az első randik alkalmával inkább ijesztően hathat, ha nagyokat hallgatunk, percekig nem szólalunk meg, csak némán ülünk és nézzük a másikat. Nincs közös téma? Unatkozunk? Érdektelenek vagyunk? Kényelmetlenül érezzük magunkat? Ehhez hasonló gondolatokat szülhet a csend az újdonsült partnerünkben.

Túl gyors vallomás

Amikor először mondjuk a másiknak, hogy „szeretlek”, az az egyik legizgalmasabb dolog egy kapcsolatban, és a legfelemelőbb, ha a másik visszamondja ugyanezt. De az első napokban vallomást tenni több mint rémisztő, gondoljuk csak meg, mi hogyan reagálnánk, ha már a harmadik randi végén így búcsúzna tőlünk bárki is.

Feladott saját jövő

Ahogyan önmagunk feladása is ijesztő lehet, úgy a jövőnk feladása is. Vagyis ha mostanában ismerkedtünk meg, de augusztusra már van programunk, nem feltétlenül kell azt módosítani csak azért, mert valakivel találkozgatunk. Főleg ne adjuk fel a munkaterveinket egy kezdődő kapcsolat miatt. Ha majd kialakult, amikor már látjuk, hogy ez tényleg valami komoly dolog, akkor érthető, de már az elején a másiktól függővé tenni az életünket igencsak meggondolatlan lépésnek tűnik.