Siker

Szeretnénk több könyvet olvasni, de nincs elég időnk? Így lehet!

Itt a nyár, itt a jobbnál jobb könyvek ideje! A könyvolvasás szerencsére még mindig nem ment ki a divatból, épp ellenkezőleg: reneszánszát éli, elég csak az egyre szaporodó e-bookokat szemügyre venni a metrón. Ha úgy érezzük, sokkal kevesebb időnk van olvasni, mint amennyit szeretnénk – íme, néhány tipp ennek orvoslására.

Keljünk korábban…

A korai keléssel még a nappali hőséget is elkerülhetjük, egyetlen plusz óra pedig jó néhány oldalt jelenthet kedvenc könyvünkből. Ha munkába megyünk, érdemes lehet korábban bemenni, ha a kezdés előtt nyugodt körülményeket találhatunk bent.

Fotó: kaboompics.com

…vagy feküdjünk le későn

A baglyoknak inkább az éjszakai olvasást ajánljuk, természetesen figyelve arra, hogy elegendő idő legyen az alvásra is. Egy jó könyv lefekvés előtt ráadásul sokkal kíméletesebb a szemünknek, mint a TV vagy a számítógép monitorának fénye.

Mindig legyen nálunk az éppen aktuális könyvünk

Mindig adódhat egy-két plusz óra, például amikor késik a vonatunk. Csak akkor fogjuk igazán értékelni, hogy betettük reggel a könyvet, amikor már órák óta veszteglünk egy vasútállomáson.

Osszuk be az időnket

Igyekezzünk úgy alakítani a napi tervünket, hogy mindig legyen időnk egy kis olvasásra. Akár azt is előirányozhatjuk magunknak, hogy naponta hány oldalt vagy hány fejezetet szeretnénk elolvasni.

Tegyünk a motiválatlanság ellen

Előfordulhat, hogy egy-egy könyv első néhány fejezetén szinte „át kell rágnunk magunkat”, hogy végre történjen valami. Ezért gyakran sokan feladják az olvasást – érdemes utána nézni a könyvről szóló véleményeknek, értékeléseknek, tetszik-e egyáltalán azoknak, akik már olvasták. Figyelem, spoiler-veszély!