Konyha

Konyhai trükkök, amik segíthetik a fogyást

A konyha a lakás egyik legfontosabb helyszíne, különösen, ha a fogyókúránkról van szó. Mert az is ott kezdődik, és ott dől dugába minden. Ha azonban kitartanánk az elhatározásunk mellett, és sikeres diétára vágyunk, íme néhány konyhai trükk, amik segíthetik a fogyást!

Kezdjük például azzal, hogy tegyük a zöldségeket és gyümölcsöket olyan helyre, ahol szembetűnőbbek, sokkal jobban hozzáférhetőek, mint a többi étel. A legjobb, ha például a hűtőben ezek kerülnek szemmagasságba, hogy amikor kinyitjuk az ajtaját, rögtön ezeket lássuk meg. Aztán készíthetünk egy hatalmas tál salátát vagy többfélét egyszerre. Gondosan tároljuk azokat, és bármelyik étkezéshez vegyük elő, legyen ez a köret vagy az előétel. A gyümölcssaláta pedig desszertként is megállja a helyét.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/ CCO License

Tároljuk a mérőeszközöket és kanalakat a pulton. Ez azért lehet praktikus, mert ha csak úgy szemre mérjük ki az ételek összetevőjét, előfordulhat, hogy valamiből többet teszünk bele, mint kellene. Ha pontosan kimérjük, nem eshetünk ebbe a csapdába. És halmozzunk fel csupa olyan nasit, ami belefér a diétás étrendünkbe, vagy előre összekészíthetünk kis csomagokat belőlük, ezek kalóriamennyisége lehetőleg ne haladja meg a 100-150 kalóriát.

Fagyasszunk le mindenféle olyan ételt, amit bármikor fogyaszthatunk. Így ha megéhezünk, vagy csak gyorsan ennénk valamit, nem kell azon gondolkoznunk, hogy mit készítsünk, ami megfelel a diétás étrendünknek, csak elővesszük az egyik fagyasztott csomagot, és pár perc múlva már falatozhatunk is. És fontos, hogy minden olyan ételt tüntessünk el a konyhánkból, ami tiltólistán van, de még a különböző összetevőket is. Például ha nem ehetünk cukrot, ajándékozzuk a szomszédnak az egész zacskóval.