Te + Én

Kiderült a titok: ezeket szeretik a férfiak a női öltözködésben

Egy amerikai magazin munkatársai két tucat férfit kérdeztek arról, mik a gyengéik, ha női öltözékekről van szó. Vajon érdemes órákat töltenünk a gardróbban egy-egy randi előtt? Minden férfi szereti a sokat mutató ruhákat? És vajon teljesen bolondnak nézik a férfiak azokat a nőket, akik a legújabb trendet követik? Meglepő válaszok születtek.

A férfiak imádják a kánikularuhákat

Szinte minden megkérdezett férfi azt mondta: nagyon tetszenek neki az egyszerűen nőies, kánikulában is viselhető darabok. Íme néhány a válaszok közül:

 • „Amikor a menyasszonyom megjelenik egy ilyen ruhában, minden alkalommal leesik az állam. Egyszerű és nagyon aranyos. Egyáltalán nem kell minden energiáját és idejét arra fordítania, hogy jól nézzen ki. Az egyszerűségnek van egy titokzatos varázsa.”
 • „Hogy őszinte legyek, imádom! Biztos van sok srác, aki a sortokért van oda, de be kell valljam, szerintem a kánikularuhánál nincs vonzóbb!”
 • „Nekem a személyes kedvencem, amikor a nők a legjobb „vasárnapi” kánikularuhájukat viselik. Egy kis kardigánnal még csábítóbb. Aranyos, nőies és klasszikus.”
 • „Hát persze, egy klasszikus strandruha imádni való. Én az egyszínű változatokat szeretem. Egyszerű, mégis teljesen megőrjít…”
  Fotó:StockSnap.io/Alvin Mahmudov

  Fotó:StockSnap.io/Alvin Mahmudov

A kényelem mindenekelőtt!

Tegye fel a kezét az, aki már töltött elképzelhetetlen mennyiségű időt azzal, hogy felkészüljön rá, hogy megjelenjen álmai hercege előtt. Sokan vagyunk, ugye? Ezek után meglepően hangzik, hogy a férfiak úgy gondolják: amit egy nő visel, az elsősorban inkább kényelmes legyen.

 • „Szeretem, ha egy nő pólót vagy akár focimezt visel. Nekem ez azt jelenti: ‘Megfontolt vagyok, és szeretem a kényelmet, lehet velem vidámnak lenni.’”
 • „Én igazi klasszikus srác vagyok. Lófarok, farmer és tank top… Valamiért imádom, ha egy lánynak össze van fogva a haja, és akár egy kicsit még zilált is.”
 • „Azt szeretem, ha egy lány jól érzi magát a ruhájában, hiszen ettől sokkal magabiztosabb lesz. Tudom, hogy egy kicsit nyálasan hangzik, de akkor is így van. Egy felszabadult nő nagyon vonzó.”

A divat egy kicsit sem ijesztő

A megkérdezett férfiak egyáltalán nem találják furának, ha valaki divatosan öltözködik, ugyanakkor a kreativitást is imádják.

 • „Szeretem, mikor egy lány felvesz egy pólót, és mondjuk ruhává alakítja át.”
 • „Az én kedvencem, ha egy nő tornacsukát visel egy formális ruhához. Nagyon klassz ez a kontraszt.”

Szemüveg? Nem probléma?

Szeretjük azt gondolni, hogy a szemüveges nők teljesen elásták magukat a férfiak előtt, pedig egyáltalán nem így van. Sőt, a pápaszemet sokan kifejezetten vonzónak tartják.

 •  „A hatalmas, szarukeretes szemüvegek meg a macskaszemre emlékeztető keretek szerintem valamiért hihetetlenül nőies dolgok.  Szerintem olyanok, mintha tűzijátékkal hívnák fel a figyelmet egy nő szemére.”
 • „Úgy is mondhatnám, hogy a szemüveg a kedvenc öltözékem, amit egy nő viselhet. Talán mert automatikusan az intelligencia jeleként azonosítjuk.”