Te + Én

A tökéletes barátnő 10 jellemzője – a férfiak szerint

Hogy mit keresnek a férfiak egy nőben? Mit jelent számukra az, hogy valaki „tökéletes barátnő”? Valószínűleg mindenkinek más a fontos, úgy tűnik azonban, hogy mégis vannak olyan jellemzők, tulajdonságok, amiket általában szem előtt tartanak a férfiak, amikor párt választanak maguknak. Ezek közül szedtünk össze 10-et.

Függetlenség

Talán az egyik legfontosabb a számukra, hogy a nő, aki mellettük van, független legyen, vagyis megálljon a talpán egyedül is, ne függjön a férfitól, legyen önálló, legyen talpraesett.

Intelligencia

Szeretik, ha a mellettük lévő nővel tudnak beszélgetni, ha intellektuálisan is társra lelnek. Nagyon vonzónak tartják, ha egy nő folyamatosan megelpi őket. Egy intelligens nő pedig tudja, hogyan működnek a meglepetések.

Fotó: iStock.com/g-stockstudio

Fotó: iStock.com/g-stockstudio

Szexualitás

Természetesen az is fontos, hogy külsőre is passzoljon a nő a férfi elképzeléseihez. Vonzó legyen a számára, beindítsa a fantáziáját, ne csak az elején, de évekkel később is. Összefüggő dolgok ezek, hiszen csak a szépség önmagában még nem elég, de ha intelligenciával párosul…

Vonzalom

Merthogy önmagában még nem elég, hogy valaki szép, de az is kell, hogy tudjon ezzel élni, tudja, mit kell tenni ahhoz, hogy vonzó legyen a párja számára. És persze mindez nem működik anélkül, ha a nő számára nem vonzó a férfi. Legyen meg a vonzalom egymás személye iránt is.

Tisztelet

A kölcsönös, egymás iránti tisztelet is a legfontosabb jellemzők egyike, különben mit keresünk a másik mellett? A vitákat egymás között intézik el, a dolgokat más szemszögből is megvizsgálják, tiszteletben tartják egymás igényeit, vágyait, szokásait.

Férfiasság

No nem abban az értelemben, hogy a nő legyen férfias. Hanem hagyja, hogy a mellette lévő férfi férfi lehessen a szó mindenféle értelmében.

Zaklatás

Vagyis a tökéletes barátnő nem zaklatja a férfit, nem hívogatja, nem vonja kérdőre, nem féltékenykedik, nem kér számon. Persze ha a fenti jellemzők igazak a kapcsolatra, valószínűleg nem is jut az eszünkbe, hogy például bizalmatlanok legyünk, amikor a párunk egész estére kimarad. De azért ilyenkor egy üzenet mindenkinek jólesik…

Család, barátok

Az ideális barátnő kijön a férfi rokonaival, barátaival, ismerőseivel. Ha nem is szimpatikusak a számára, akkor sem csinál ebből nagy ügyet, nem hozza kellemetlen helyzetbe a párját azzal, hogy a viselkedésével kifejezze és nyilvánvalóvá tegye, hogy valakit nem kedvel.

Szeretet

Persze hogy fontos ez is, kölcsönös szeretet nélkül melyik kapcsolat működik? Az úgynevezett tökéletes barátnő is szereti a párját, elfogadja úgy, ahogy van, a megváltoztatás szándéka nélkül.

Segítség

Mégpedig úgy, hogy a barátnő segít a mellette álló férfinak abban, hogy jobb emberré váljon. Motiválja, a szerinte helyes út felé tereli, segíti és támogatja a másikat.