Otthon

3 dolog, amit minden apának meg kell tanítania a fiának

Nem véletlenül hangsúlyozzák annyiszor, mennyire fontos, hogy a családban mindkét szülő legyen jelen a gyerekek életében. Az apa-fiú kapcsolat különlegességét azok adják, amit csak egy apa képes megtanítani a fiának. Mi az, aminek mindenképpen szerepelnie kell a „tananyagban”?

Hogyan kell nyerni és hogyan kell veszíteni?

Már-már elcsépelt, hogy veszíteni tudni kell, de ugyanez igaz a nyerésre is. A játékok nagyon jó alkalmat adnak arra, hogy elmondják, a vereség elkerülhetetlen, de nem szabad feladni, a győzelemmel pedig nem szabad kérkedni.

Fotó:Pexels/CC0 License

Fotó:Pexels/CC0 License

Hogyan álljon hozzá a lányokhoz?

Minden apa életében eljön az a pillanat, amikor a fia komolyan érdeklődni kezd a lányok iránt. Nagyon fontos, hogy a gyerek ne a barátaitól és az internetről „tájékozódjon”, hanem hallja apjának javaslatait, tapasztalatait is, első kézből.

Mint férfi a férfival – a szerelemről

Egy tinédzsernek rendkívül értékes lehet, ha az apja beszél neki az első szerelméről, az első csókról, az első kudarcról. Ez különösen az első nagy csalódásnál lehet fontos. Az ilyen beszélgetések segítik a kölcsönös bizalom kialakulását – ha a szerelmi életükről is tudnak beszélni, akkor más titkuk már nemigen lehet egymás előtt.

A pasis trükkök

A férfiak szeretik elvarázsolni a hölgyeket olyan „különleges” képességeikkel, mint tűzcsiholás, autó- vagy villanyszerelés stb. Feltétlenül át kell örökíteni ezt a tudást apáról fiúra! Még ha városi környezetben is nő fel a gyerek, egy tűz felélesztése a nőknél abszolút siker.

Ne feledjük: a kulcsszó a minta. A szülőnek mintaképül kell szolgálnia a gyereknek, ám ez még nem jelenti azt, hogy ugyanolyannak is kell lennie, mint nekünk.