Te + Én

Pszichológiai trükkök, melyekkel elcsavarhatjuk randipartnerünk fejét

Van, aki szerint a szerelem csupán kémia kérdése, van, aki úgy tartja, hogy a sors áll a háttérben, de számos kutatás bizonyította már be, hogy néhány pszichológiai trükkel még vonzóbbá tehetjük magunkat randipartnerünk szemében.

Mosoly

A vidámság másokban is pozitív érzéseket kelt, ráadásul a férfiak sokkal vonzóbbnak találják azokat a nőket, akik gyakran mosolyognak. Ez a jó szokás azt sugallja a másiknak, hogy kedvesek, jókedélyűek, lazák vagyunk, és ki ne akarna egy ilyen partnert maga mellé?

Fotó: iStock.com/teksomolika

Fotó: iStock.com/teksomolika

Szemkontaktus

Amikor hosszasan a másik szemébe nézünk, az intimitást ébreszt és bizalmat sugall. Ha partnerünk magáról mesél, ne kalandozzon el a tekintetünk, hanem éreztessük vele, hogy maximálisan figyelünk rá. Ezzel biztosan belopjuk magunkat a szívébe.

Érintés

Kutatások igazolták, hogy sokkal boldogabbak azok a párok, akik gyakran érintik, simogatják, ölelik a másikat. Ha finom, kedves mozdulatokkal megérintjük partnerünket, azzal nemcsak az intimitást fokozhatjuk kettőnk között, de olyan kémiai folyamatokat is beindíthatunk nála, amelyektől még jobban fog vonzódni hozzánk.

Érdeklődés

A mai világban ritkaságszámba megy, ha valóban odafigyelnek arra, amit mondunk, így ezzel garantáltan az ujjaink köré csavarhatjuk partnerünket. Hát még, ha kérdezünk is! Érdeklődjünk a munkája, a hobbija felől, és figyelmesen hallgassuk meg a válaszait.

Magabiztosság

A – nem eltúlzott – önbizalom mindig vonzó, ezért ne szerénykedjünk, amikor a sikereinkről mesélünk, és legyünk büszkék arra, amit elértünk. Ha mi értékesnek tartjuk magunkat, partnerünk is így fog tenni velünk.