Stílus

Amerikában már a kerekes székes gyerekek is mehetnek vidámparkba

Fantasztikus dolog nyílt az amerikai San Antonióban. Immár a mozgáskorlátozott, illetve mentális problémákkal küzdő gyerekek is kiélvezhetik a vízi vidámpark okozta örömöket.

Korábban ez gyakorlatilag elképzelhetetlen volt, azonban most mégis valóra vált sok-sok gyermek álma. Ráadásul a Texas államban levő csodaparkban nem kell belépőt fizetniük a gyerekeknek, és még a házi kedvenceiket is magukkal vihetik.

Honnan az ötlet?

Gordon Hartman amerikai apuka szeretett volna valami olyat adni a saját lányának és ezáltal a hozzá hasonló gyerekeknek, amit korábban sosem kaptak meg. Gondolt egy nagyot és épített egy speciális vidámparkot. A szárazföldi élménypark már 2010-ben megnyitotta kapuit, de plusz 17 millió dollárból épült hozzá egy vízi vidámpark is, ami a nagy melegben igazi felüdülés a gyerekeknek. Az édesapa összefogta az orvosokat, a terapeutákat, a szülőket és más fogyatékkal élő és fogyatékos embereket, hogy konzultáljanak a létesítményekről.

https://www.instagram.com/p/BWPyprWlt5c/?taken-by=morganswonderlandtexas

Honnan kapta a park a nevét?

A Morgan’s Wonderland élmény- és víziparkot Gordon Hartman lányáról, Morganről nevezték el. Morgannak fizikai és kognitív problémái vannak és más vidámparkokba hiába vitték el a szülei, nem engedték be. „Morgan tudja, hogy parkot neveztek el róla, de nem hiszem, hogy átérzi, mekkora dologról van szó. Itt mindenesetre úgy érezheti magát, mint egy rocksztár, mindenki vele akar beszélni, és nem mennek el közös kép nélkül.”

https://www.instagram.com/p/BU2PJqKFtR3/?taken-by=morganswonderlandtexas

Kik használhatják?

Hiperaktív, autista, kerekes székes és teljesen egészséges gyerekek. A kerekes székes zónában a gyerkőcök egy speciális székbe ülhetnek bele, ahol a vízhőmérsékletet saját maguk tudják szabályozni. Az autistáknak külön csendes zónákat hoztak létre, hogy ne ijessze el őket a zaj és a tömeg.

https://www.instagram.com/p/BVTCs-NFzco/?taken-by=morganswonderlandtexas

A csodapark nonprofit alapon működik, amiről Hartman a következőket mondta: „Sokkal jobb érzés ez, mint ha rengeteg pénzt keresnék vele. Ez nem is munka, valami más. Reggelente nem úgy ébredek fel, hogy fáradt vagyok, és munkába kell mennem, hanem úgy, hogy alig várom, hogy elinduljak.”

Fotó:Freepik/@suksao

Fotó:Freepik/@suksao