Konyha

A tökéletes sajtos melegszendvics

Tudjuk, hogy nem a legideálisabb vacsoraötlet, hiszen nem túl könnyű étel, de néha egyszerűen muszáj bűnözni. Egy kis sercegő vaj, finoman roppanó kenyér és olvadó sajt, a végeredmény pedig magáért beszél.

A hozzávalók:

Kenyér: Nem érdemes ilyenkor tartós vagy előre szeletelt kenyeret venni, hanem finom, klasszikus fehér kenyeret, a legegyszerűbbet, de a magos kenyér sem rossz választás.

Sajt: Természetesen ez az egész szendvics lényege, akár többfélét is rakhatunk bele, attól még extrább lesz a végeredmény. Egy kis cheddar sajttal mindenesetre biztosan nem lövünk mellé, de nyugodtan variáljuk. Próbáljunk ki mást is, ne csak a jól bevált trappistát.

Vaj: Fontos részlet, ne bíbelődjünk margarinnal vagy más zsiradékkal. Ez egy ütős, kalóriadús szendvics lesz, nem diétás vacsora, így a vajon már semmi sem múlik.

https://www.instagram.com/p/BXkQc35g6KY/?tagged=grilledcheesesandwich

Elkészítés

Jó alaposan kenjük meg vajjal a kenyérszeletek külső oldalát, és tegyük közéjük a sajtot. Nem kell vele spórolni, hiszen ez a lényege, de ha túl sok, kifolyhat a szendvicsből, így óvatosan a mennyiséggel. Tegyük forró serpenyőbe a szendvicset, és mindkét oldalát pirítsuk meg. Amíg sül, nyomjuk le a tetejét egy tányérral vagy másik serpenyővel, hogy egyenletesen érje a hő mindenhol. Várjuk meg, amíg a sajt olvadni kezd, és már fogyaszthatjuk is. Ha extrém folyósra szeretnénk, pár percig grillezzük a sütőben. Tehetünk még bele sonkát is, de ennek a szendvicsnek a nyúlós, olvadt sajt a lényege, így érdemes először magában kipróbálni. Fogyasszuk friss paradicsommal, nem fogunk csalódni.