×

Siker

Kérdések, melyeket az intelligens nők megkérdeznek maguktól

És válaszolnak is rájuk. Ha pedig nem tudnak, akkor addig gondolkodnak rajta, amíg megszületik az a bizonyos válasz. Az élet legnehezebb kérdéseire könnyebbek a válaszok, mint gondolnánk.

Legyen szó a szerelmi életünkről, a munkánkról vagy egy nagyobb lépésről, egy okos nő nap mint nap tud válaszolni az alábbi kérdésekre.

Ki vagyok én?

Mikor volt az utolsó alkalom, amikor leültünk, és tényleg elgondolkodtunk azon, hogy kik vagyunk itt és most. Nem, nem az a személy, akinek gondoljuk magunkat/mondták, hogy legyünk/akik akarunk lenni… hanem az a személy, aki ebben a szent pillanatban vagyunk. Az az ember, akivel a nap 24 órájában, az év 365 napján élünk. Ha nem tudunk válaszolni erre a kérdésre, akkor érdemes összegyűjteni az ezzel kapcsolatos érzéseinket, gondolatainkat.

Fotó: Freepik.com/Josep M Suria

Fotó: Freepik.com/Josep M Suria

Tükrözik a cselekvéseink az értékrendünket?

Gandhi egyszer azt mondta: „Boldogság az, ha amit gondolsz, amit mondasz és amit teszel, összhangban vannak egymással.” Egyszerűen minden benne van ebben a mondatban, amit jó, ha végiggondolunk. Például, ha szerintünk az édesburgonyának nincsen jó íze, akkor a mostani étkezési trendek miatt nem kell azt mondanunk, hogy de bizony, az édesburgonya ízlik nekünk, sőt, netán köretnek is ezt rendeljük? Ne tegyük (csak abban az esetben, ha valóban szeretjük). Nem ettől fognak minket elfogadni, pláne nem szeretni. Trendek, aktuálisan felkapott ételek jönnek-mennek, mi pedig maradunk. Természetesen itt most nem az édesburgonyán van a hangsúly, az csupán egy példa.

Mit akarok igazán?

Tételezzük fel, hogy életmódot váltunk, váltottunk. Hétfőn nagy elánnal vágunk bele a változásba, csak azt esszük meg, amit felírtunk magunknak egy papírra, elvégezzük a napi mozgásadagunkat is, majd csütörtökre elfogy a lendületünk, és megeszünk egy üveg mogyoróvajat. Felmerül a kérdés: biztosan akarjuk…?