Te + Én

Árulkodó jelek, hogy partnerünk érzelmileg megközelíthetetlen

Előfordulhat, hogy partnerünk kedves és kommunikatív velünk, mégis az az érzésünk, hogy valamit elrejt előlünk. Bármennyire is próbálkozunk, képtelenek vagyunk jobban megismerni, közelebb kerülni hozzá, és nem tudjuk, hogyan változtathatnánk ezen.

Ennek hátterében az állhat, hogy partnerünk valós érzelmei megközelíthetetlenek számunkra, ám sokszor még saját maguk számára is. De milyen jelek árulkodhatnak arról, hogy valóban így van?

Az őrületbe kerget hullámzó hangulatával

Sosem tudhatjuk előre, ma épp milyen napja lesz – jó vagy rossz. Teljesen kiszámíthatatlanul viselkedik, amitől mi is szorongani kezdünk.

Fotó: Pexels/CC0 License

Fotó: Pexels/CC0 License

Bármit teszünk, nem jó neki

Az érzelmileg megközelíthetetlen emberek számára nagyon nehéz megfelelni – bármit is csinálunk, úgy forgatják a dolgot, hogy a végén azt érezzük, rosszul cselekedtünk. Ezzel is csak az érzelmi távolságot akarják tartani.

Gyakran viselkedik ridegen

Persze nem mindenki olyan típus, aki szeret úton-útfélen ölelkezni és csókolozni, ám egy kapcsolatban fontos, hogy éreztessük a másikkal, hogy szeretünk a közelében lenni. Ha partnerünk szinte mindig olyan, mint a jégcsap, és csak felszínesen reagál a közeledésünkre, valószínűleg érzelmileg is legalább ennyire zárkózott.

Sosem mondja el, mit is érez valójában

Ha érzéseiről érdeklődünk, mindig kitérő vagy felszínes választ ad. Néha ez nem is azért van így, mert nem akar minket beavatni, csupán ő maga sem tudja igazán, mit is érez valójában.

Szakértők szerint a félelem áll a dolgok hátterében, és leginkább úgy tudjuk oldani ezt partnerünkben, hogy meleg, szeretetteljes, biztonságos környezetet teremtünk számára a kapcsolatban, ahelyett, hogy folyamatosan a szemére vetnénk a hibáit.