Egészség

Ezek a leghatékonyabb módszerek a szem alatti karikák eltüntetésére

Ki ne ébredt volna már úgy, hogy arra gyanakodott, az éjszaka őrült manók maszatolták össze a szeme alját? Persze a sötét karikákra, táskákra a fáradtság az igazi magyarázat, de ettől még nem lesznek szebbek. Mutatunk néhány trükköt, ami segíthet eltüntetni őket!

Rózsavíz

Nem véletlenül alkalmazzák akár szemcseppként is Indiában – a rózsavíz nagyon jó hatással van a szem környéki finom bőrre. Szemünkbe azért ne cseppentsünk vele, elég némi rózsavizes vattakoronggal áttörölni a szem alatti részt néhány héten át minden nap kétszer. Hétvégente rózsavízbe áztatott vattapamacsokat is tehetünk fáradt – és csukott – szemhéjainkra, mert öregedésgátló, sejtfalerősítő és tonizáló hatását így érezhetjük leghamarabb.

Mandulaolaj

Érdemes mindig tartani otthon egy üveggel, lehetőleg a szűz, kezeletlen, az igazi mandulaillatot árasztó változatából. A fürdéstől a testápoláson át szinte minden ponton kihasználhatjuk hidratáló tulajdonságát, de nagyon hatékony a szem alatti karikák eltüntetésében is. Lefekvés előtt érdemes bemasszírozni a bőrbe egy kis olajat, ezzel a ráncoktól is megszabadulhatunk.

Fotó: iStock.com/omgimages

Fotó: iStock.com/omgimages

Nyers krumpli leve

A nyers krumpliban található C-vitamin és az enzimek egy kicsit összehúzzák és halványítják a bőrt, ezért érdemes a nyers krumpli levét vagy egy-egy szeletnyi zöldséget a szemünkre helyezni, és 15 percig rajta hagyni. A kezelés után ne felejtsük el leöblíteni a területet, és aztán jöhet a könnyű hidratálás.

Uborka 

Szintén világosító, duzzanatcsökkentő hatású, és tele van antioxidánsokkal. Ahogy a filmekben is láttuk, egy-egy uborkakarika mindegyik szemre, és dőlhetünk is hátra negyed órára. Ha gyors hatást szeretnénk, akkor tegyük az uborkát előzőleg a hűtőbe, a hideg segít összehúzódni az ereknek, szöveteknek.

Teafilter

A jó öreg teafilter nem véletlenül szerepel a sötét karikák elleni fegyvertárban. Jó minőségű, antioxidánsokban és tanninokban gazdag zöldteafiltereket áztassunk ki, majd miután elkortyolgattuk a teát, a filtert tegyük be a hűtőbe. Amikor már hideg, helyezzük a szem alá, és nagyjából húsz perc után vegyük csak le.

Paradicsomkarikák

A paradicsom nemcsak vitaminokban és antioxidánsokban gazdag, képes enyhíteni a szem alatti duzzanatot, és halványítani a bőrt. Vagy helyezzünk két szelet paradicsomot a szemeinkre az uborkához hasonlóan, vagy az összezúzott paradicsomhúst keverjük össze pár csepp citromlével, és tíz percig tartó pakolásként használjuk. Ha égő, csípő érzést tapasztalunk, inkább csökkentsük az időtartamot. Miután lemostuk a paradicsomot, ne felejtsünk el hidratálni!

Fotó: iStock.com/mirelabella

Fotó: iStock.com/mirelabella

Jeges gyógynövényes borogatás 

A hideg hatására gyorsan összehúzódnak az erek, ha pedig otthon készített jégkockánk gyógynövények főzetéből készül, garantáltan duplán erős a hatás. Főzzünk zsályából, kamillából és szárított petrezselyemből teát, majd miután kihűlt, öntsük a jégkockatartóba. Reggelente elég csak előkapni egy kockát, és pár percig átmasszírozni vele a szemünk alatti részt.

Masszázs és arctorna

Ahhoz, hogy a szemünk alatti bőr minél frissebb legyen, aktivizálnunk kell az arcizmainkat, és élénkíteni a nyirokkeringést. Már csak az otthoni, kézzel végzett, óvatos masszázs is segíthet, de kozmetikai szalonokban külön erre a célra alkalmazott gépek, technikák várják a vendégeket. Ugyanilyen jó hatással van bőrünkre az, ha sok folyadékot fogyasztunk, B-, E-, és K-vitaminban gazdagon táplálkozunk, eleget alszunk, és végre kipihenjük magunkat – ennél nincs jobb csodaszer.