Te + Én

Szerelem kérésre – lehetséges?

Félreértés ne essék, senkit nem tudunk rávenni, hogy belénk szeressen, ha az illető nem vonzódik hozzánk amúgy is. De ha kedveljük egymást, és a vonzalom is kialakult, akkor a tudomány állítása szerint felgyorsíthatjuk a folyamatot.

Szemkontaktus

Azt mondják, a szem a lélek tükre, és lehet benne valami, ugyanis egy 1989-es tanulmány szerint nagyobb eséllyel szeret belénk valaki, ha 2 percen keresztül folyamatosan egymás szemébe nézünk. Ebbe a két percbe aztán némán belesűríthetjük minden érzésünket, és remélhetőleg ő is érezni fogja, amit mi.

Megközelíthetetlenség

Néha egy kicsit taktikázni is kell, ha meg akarjuk tudni, hogy mit érez a másik valójában. Egy amerikai egyetemi tanulmány során olyan férfiakról mutattak képeket nőknek, akik állításuk szerint kicsit, nagyon vagy átlagos módon kedvelik őket. A nők végül általában azt találták a képek alapján a legvonzóbbnak, aki a legkevésbé volt oda értük. Szóval könnyen lehet, hogy néha megéri egy kicsit játszani az elérhetetlent.

Fotó: iStock.com/ArthurHidden

Fotó: iStock.com/ArthurHidden

36 kérdés

Egy 1967-es tanulmány összeállított 37 kérdést, amelyeket ha felteszünk egymásnak egy teljesen idegen emberrel, akkor egymásba szeretünk. Ehhez persze szükség van arra is, hogy a másik partner legyen benne.

Számít a közelség

Egy 1932-es tanulmány szerint az ideális távolság egy ismerkedés kezdetén az 5 háztömb. Persze ez még az internet forradalma előtt volt, de kétségtelen, hogy személyesen könnyebb a hódítás.

Kell az adrenalin

Egy 1973-as kutatás összefüggést talált az adrenalin és a vonzalom között. Szóval, ha hódítani szeretnénk, irány az óriáskerék.

Az egyformák vonzzák egymást

Bár azt mondják, hogy az ellentétek vonzzák egymást, a tudomány azt állítja, hogy általában a magunkhoz hasonlóakhoz vonzódunk. Persze ezt nem lehet eljátszani, hiszen akkor hazug képet fogunk kialakítani magunkról, de ha például kiszemeltünk rajong egy filmért vagy sorozatért, nézzük meg mi is, hogy képben legyünk, és máris megvan a közös téma.