×

Te + Én

Alfa, béta, omega – milyen típusú férfi a kiszemeltünk?

Mindannyian hallottuk már az „alfa-hím” kifejezést, amely a klasszikus férfias pasit takarja, azonban a szociológusok az állati viselkedés alapján kísérletet tettek arra, hogy több kategóriába is besorolják a férfiakat. Lássuk, milyen típusok léteznek még.

Az alfa

Ahogy említettük, az alfa-hím a klasszikus férfias pasi, aki rendkívül vonzó a nők számára, de még fontosabb a férfiaknak, hogy azzá váljanak. Ezek a férfiak általában rögtön a társaság középpontjába kerülnek, hangadók, akik könnyedén az ujjuk köré csavarják a nőket, azonban nem feltétlenül ők az ideális apa- és férjjelölt.

A béta

Azt mondják, hogy a béta kategóriába tartozó férfiak a legjobb férjek, hiszen kedvesek, őszinték és ragaszkodóak. Jellemzi őket a kiegyensúlyozottság, a türelem, és remek csapatjátékosok, ami sokat számíthat családalapításkor.

Fotó: iStock.com/domoyega

Fotó: iStock.com/domoyega

A gamma

A gammák intelligensek és tehetségesek, de mégsem mindig sikerül úgy érvényesülniük, mint alfa és béta típusú társaiknak. Épp ezért sokszor nem az egyenes utat választják céljaik eléréséhez. Rendkívül jó barátok, gyakran kerülnek a kedves szomszéd srác szerepébe, de később kiderülhet, hogy nem olyan jóindulatúak, mint gondoltuk.

A delta

Lehet, hogy korábban még alfák voltak, de a kor és a kudarcok miatt ma már másik kategóriába tartoznak. Zárkózott, munkájukban és magánéletükben is bizonytalan férfiak, örök elégedetlenek.

A szigma

Igazi magányos farkasok, az alfa típus teljes ellentétei. Gyakran elutasítóak a társadalommal, nincsenek barátaik, mivel nem szeretnek közösségekhez tartozni. Nehezen nyílnak meg, és jellemző rájuk a cinizmus és a gúny.

Az omega

Az omega általában az érzelmileg labilisabb, túlérzékeny férfiakat jelenti, jellemző rájuk az álmodozás, és az, hogy nem törődnek a valósággal. Gyakran félnek, hogy nem tudnak megfelelni a feléjük támasztott elvárásoknak, és ez komoly szorongást okoz nekik.