Egészség

Erre utal, ha éjjelente mindig ugyanakkor ébredünk fel

Nagyon ritkán alszunk át egy teljes éjszakát, és mindig azt vesszük észre, hogy ugyanabban az időpontban ébredünk fel? A kínai orvoslás szerint ennek szervi okai vannak, ugyanis a 12 fő szervünk aktivitása kétóránként váltja egymást a nap folyamán. Lássuk, mit jelent, ha mindig ugyanakkor nyílik ki a szemünk éjszaka!

Este 9–11 óra között

Ilyenkor általában még nagyon kevesen alszanak, ám ha azt tapasztaljuk, hogy bármilyen fáradtak is vagyunk, egyszerűen képtelenek vagyunk elaludni, akkor a kínai szervóra szerint valamilyen anyagcsere-probléma húzodhat a háttérben.

Este 11 és éjjel 1 óra között

Ilyenkor az epehólyagunk dolgozik, tehát ha ebben az időpontban ébredünk fel, lehet, hogy étrendünkben keresendő az ok, amellyel túlságosan leterheljük ezt a szervünket.

Fotó: iStock.com/cyano66

Fotó: iStock.com/cyano66

Hajnali 1–3 óra között

Ezek a máj órái. Ha a szervezetünkben túl sok méreganyag található, amellyel meg kell küzdenie, valószínűleg ilyenkor szoktunk felébredni. Érdemes lehet beiktatnunk egy méregtelenítő kúrát.

Hajnali 3–5 óra között

Ilyenkor a tüdőnk használja a legtöbb energiát, tehát ha ebben az időpontban ébredünk fel, valószínűleg nem megfelelő a hálószobánk levegője, illetve érdemes lehet tisztító légzőgyakorlatokat is végeznünk napi szinten.

Hajnali 5–7 óra között

Hacsak nem az ébresztőórára ébredünk ilyenkor, akkor a vastagbelünk lehet a hunyó. Fontos, hogy figyeljünk oda, mit eszünk este, de egész étrendünket is megvizsgálhatjuk, hogy vajon mi terhelheti az emésztésünket.