Stílus

A csodálatos rózsavíz – így használjuk a szépségápolásban

Már a neve is különleges – a rózsavíz igazi természetes csodaszer, mellyel sokat tehetünk bőrünk és hajunk ápolt kinézetéért.

Elkészítése tényleg csupán annyiból áll, hogy néhány rózsaszirmot leforrázunk 2 dl desztillált vízzel, és megvárjuk, amíg kihűl – ezzel egy halvány rózsaszín folyadékot kapunk, amely ráadásul kellemes illattal lengi be a környezetet. De lássuk, mi mindenre használhatjuk a szépségápolásban!

https://www.instagram.com/p/BZIu-nyHuWX/?tagged=rosewater

Hidratálás és tonizálás

Legyen bármilyen a bőrtípusunk, a rózsavizet bátran alkalmazhatjuk – száraz bőrre azonban különösen ajánlott. Ez a folyadék tele van antioxidánssal, valamint A- és C-vitaminnal, így táplálja, megnyugtatja és tisztítja az arcbőrt. Este és reggel csepegtessünk belőle egy vattakorongra, és töröljük át vele az arcunkat.

Szem alatti karikák ellen

A fáradtság jeleinek csökkentésére is bevethetjük, és tekintetünket pillanatok alatt üdévé, frissé varázsolhatjuk. Ehhez áztassunk a rózsavízbe két vattakorongot, kicsit nyomkodjuk ki belőlük a nedvességet, majd 2-3 percig helyezzük a szemeinkre. Sőt, nyugtató szemfestéklemosóként is alkalmazhatjuk.

A ragyogó hajért

A rózsavízben található vitaminok hajunkat is kondicionálják, ráadásul gyulladáscsökkentő hatása miatt az érzékeny fejbőrnek is gyógyírt jelenthet. Hajmosásnál átdörzsölhetjük vele tincseninket egészen a tövektől a hajvégekig, ami csodálatos illatot is kölcsönöz frizuránknak. Ráadásul a hajnövekedést is serkenti, hiszen növeli a fejbőr vérellátását.

Parfüm helyett

Ha szeretjük a virágillatú parfümöket, testpermetként is használhatjuk a rózsavizet, amellyel igazán romantikus illatfelhőbe burkolhatjuk magunkat. Ráadásul még bőrünket is hidratálja.