Siker

Kajak-kenu Olimpiai Reménységek Versenye: harminc magyar aranyérem

A 15–17 éves versenyzőkből álló magyar válogatott parádés teljesítményt nyújtva 30 aranyérmet és összesen 66 dobogós helyezést gyűjtött a kajak-kenu Olimpiai Reménységek Versenyén, amelyet a múlt hétvégén rendeztek az augusztusi felnőtt-világbajnokság helyszínén, a csehországi Racicében.

A szegediek 17 éves kenusa, Zombori Dominik egymaga öt első helyet szerzett: győzni tudott C-2 1000 és 200 méteren, C-4 500 és 200 méteren, valamint C-1 500 méteren is. „Minden Olimpiai Reménységek Versenyének van egy hőse, az idén Zombori Dominik lett az. Hihetetlen, amit véghez vitt, túlteljesített minden várakozást az öt aranyérmével” – mondta Dónusz Éva utánpótlás-szövetségikapitány a magyar szövetség honlapján. A szakember hozzátette: az egész csapat nagyon egységes és eredményes volt, minden szakágban erős a magyar utánpótlás, talán egyedül férfikajakban látszik az, hogy a csapathajókat érdemes előbb összeállítani, és többet készülni a párosokra és a K-4 500 méteres számra.

https://www.instagram.com/p/BZK83RHgycw/?taken-by=fradikajakkenu

„A 30 aranyérem és a 66 érem ennek ellenére önmagáért beszél, az eredmények mutatják, hogy a következő években is jól fogunk majd szerepelni ifiben a világversenyeken” – fogalmazott. A magyar válogatott messze a legeredményesebb nemzetnek bizonyult az ORV-n.