Egészség

5 étel, ami segíti a fogyást

A fogyásnak számtalan „titka” van, és rengeteg különféle tanácsot olvasni, hogy mit szabad és mit tilos csinálnunk a sikeres fogyókúra érdekében. Azt már többször bizonyították, hogy a koplalással szemben sokkal hatékonyabb a tudatos étkezés, és könnyebben megszabadulhatunk a pluszkilóktól, ha előkelő szerepet biztosítunk étrendünkben az alábbi ételeknek.

Karfiol

A karfiol egy különösen alacsony kalóriatartalmú zöldség, amely tele van rosttal és olyan értékes tápanyagokkal, mint a C- és K-vitamin, valamint a kálium. Fogyasszuk párolva, hogy elkerüljük puffasztó hatását.

Mandula

Az olajos magvak közül a mandula tartalmazza a legkevesebb kalóriát, és bővelkedik a „jófajta” zsírokban, amelyek segítenek alacsonyan tartani a koleszterinszintet. Ha nasira vágyunk, ebből szemezgessünk!

Fotó: Unsplash/ Roberta Sorge

Fotó: Unsplash/ Roberta Sorge

Barna rizs

A barna rizs szuper alacsony glikémiás indexű köret, amely laktató, mégis kevés benne a kalória. Magas rosttartalmának köszönhetően tisztítja a beleket és segíti a méregtelenítést.

Görög joghurt

Reggelihez vagy uzsonnára kiváló, hiszen eltelít, magas a fehérjetartalma, és édeskés íze miatt a nassolás iránti vágyunkat is csillapítja. Kutatások szerint az erjesztési folyamat során olyan savak keletkeznek benne, amelyek hozzájárulnak a teltségérzet növeléséhez.

Zabkása

A zabpehely amellett, hogy tele van értékes tápanyagokkal, még az emésztést is serkenti. Ráadásul hosszan tartó teltségérzetet biztosít, ezért hívják szuperreggelinek – ha ezt fogyasztjuk a nap kezdetén, nem fog ránk törni már délelőtt a farkaséhség.