Stílus

Zöld tea a szépségápolásban – ennyi mindenre használhatjuk

A zöld tea jótékony hatásairól ódákat lehetne zengeni – serkenti az anyagcserét, segíti a fogyást, tele van antioxidánssal, rákmegelőző hatással is bír, és segíti a vércukorszint szabályozását. Tehát fogyasszuk rendszeresen, de mi most inkább arról ejtenénk szót, hogy mennyi mindenre használhatjuk a szépségápolásban.

Szem alatti karikákra

Ha gyakran ébredünk táskás szemekkel, mindenképpen tegyünk egy próbát a zöld teával – halványítja a sötét karikákat, leapasztja a felpuffadt bőrt, és a benne található koffeinnek köszönhetően felfrissíti a szem körüli bőrt. A kihűlt zöld teába mártsunk bele egy-egy vattakorongot, majd helyezzük azokat a szemeinkre néhány percre.

Fotó: iStock.com/AlexRaths

Fotó: iStock.com/AlexRaths

Bőrünk felfrissítésére

Nem csupán a szemeink környékét, de egész bőrünket üdévé varázsolhatjuk a zöld tea segítségével. A tea kihűlt levével töltsük fel a jégkockatartót, fagyasszuk le, majd a kockákkal simítsuk át a bőrünket körkörös mozdulatokkal. Azonnal szemmel látható lesz az eredmény – összehúzza a pórusokat, megnyugtatja és megtisztítja az arcbőrt.

Zsíros hajra

A zöld tea külsőleg remekül kontrollálja a faggyútermelést, így zsírosodásra hajlamos frizuránál is bevethetjük. Mossuk meg a hajunkat a szokásos módon, majd a még nedves tincseinket és a fejbőrünket dörzsöljük át a zöld tea levével. Hagyjuk hatni 1-2 percig, és öblítsük le. Hetente egy alkalommal végezzük el ezt a kúrát.