Stílus

4 szépségtrükk a nagyitól, ami tényleg beválik

Valószínűleg mindenki fel tud idézni olyan emléket, amikor a nagymamája akár egészségügyi, akár szépségápolási tanáccsal látta el, méghozzá a konyhában található hozzávalók felhasználásával. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány ilyen szépségtrükköt.

Majonéz mint hajkondicionáló

A majonézes pakolás az olaj és a tojás miatt olyan hatásos – az olaj ragyogóvá varázsolja a hajat, míg a tojásban található fehérje erősíti a tincseket. Száraz hajunkra vigyük fel, hagyjuk rajta 15–20 percig, majd alaposan mossuk meg samponnal.

Fotó: iStock.com/Ridofranz

Fotó: iStock.com/Ridofranz

Olívaolaj az ápolt körmökért

Ha a műkörmöktől vagy a sok lakkozástól körmeink elgyengültek és hajlamosak a töredezésre, a regenerálókúra keretében minden nap dörzsöljük át a felszínüket és a körömágyakat is olívaolajjal – ez ugyanis hidratálja és ápolt kinézetűvé teszi őket.

Hidratáló kókuszolaj

Bőrgyógyászok szerint is hatásos bőrápoló a kókuszolaj, ugyanis telített zsírsavat tartalmaz, ami regenerálja a bőrfelszínt, megköti benne a vizet, tehát hidratál, valamint a gyulladások mértékét is csökkenti. Új kutatások szerint éppen ezért ekcéma esetén is hatásos gyógymódot jelenthet.

Öregedésgátló bőrradír cukorból és citromléből

A szemcsés kristálycukor kíméletesen távolítja el az elhalt hámréteget, míg a citromban található alfa-hidroxi-sav (AHA) peelingként funkcionál – éppen ezért számtalan öregedésgátló kozmetikai termék alapanyaga is. A bőrradírozás nagyon fontos legalább hetente egyszer, hiszen korunk előrehaladtával bőrünk már nem képes megfelelően hámlani magától.