Stílus

Ápolási tippek vékony szálú hajhoz

A vékony szálú hajjal nem könnyű bánni, hiszen hajlamos a töveknél lelapulni, a hajvégeknél pedig szállni, és sérülékenyebb is, ezért különleges ápolást igényel. Íme néhány tipp!

Kezdjük a párnánál

Mivel a vékony szálú haj sérülékenyebb, ezért egyáltalán nem mindegy, milyen párnán alszunk, hiszen az éjszakai forgolódás közben megtörhetnek a hajvégek. Mindenképpen selyemhuzatot használjunk, és ha hosszú hajunk van, természetes anyagú hajgumival lazán fogjuk össze éjszakára.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/ CCO License

Hajmosás

Hajmosáshoz válasszunk olyan termékeket, amelyek nem nehezítik el tincseinket – figyeljünk arra, hogy a sampon és a balzsam szulfátmentes legyen, és lehetőeg ne legyen túl sűrű az állaguk. Minden hajmosásnál masszírozzuk át alaposan a fejbőrünket, ezzel serkentve a hajhagymák működését. Kéthetente egyszer érdemes tojásfehérjével átdörzsölni nedves tincseinket, majd leöblíteni, mert ez táplálja és ragyogó fényűvé teszi hajunkat.

Hajszárítás

Ahhoz, hogy frizuránk dúsabbnak tűnjön, a szárítás nagy részét fejjel lefelé végezzük. Ha nagyjából megszáradtak tincseink, fújjuk be a hajvégeket sós vizes permettel, és innentől lehetőleg hagyjuk maguktól megszáradni őket. Sose feküdjünk le nedves hajjal!

Táplálás belülről

Étkezésünk is rengeteget számít hajkoronánk szépsége szempontjából. Figyeljünk a fehérjebevitelre, fogyasszunk rendszeresen halat, görög joghurtot, babot, lencsét, olajos magvakat. A vitaminpótlásra is ügyeljünk – hajunk ápolt és egészséges kinézetéért különösen a B-vitamin, a C-vitamin, a biotin és a cink felel.