Stílus

Álom luxuskivitelben: béreljünk ki magunknak szigetet!

Ha gazdagok lennénk, mire költenénk? Sok ruhára, csillogó ékszerekre, menő sportautókra? Vagy inkább kibérelnénk egy egész szigetet egy hétvégére? Ez utóbbira találtunk néhány tippet, ahol igazán élvezhetnénk a luxust, ami számunkra talán csak egy édes álom marad. Pedig milyen jó lenne elvonulni a barátokkal egy trópusi szigetre...

Olykor mindannyiunkkal előfordul, hogy a legszívesebben napokon keresztül nem találkoznánk senkivel, vagy egyszerűen csak egy arra alkalmas helyet keresünk, ahol összegyűlhetnénk a barátainkkal és csaphatnánk egy jó kis mulatságot azokkal, akiket szeretünk. Például megünnepelnénk egy leánybúcsúztatót, egy kerek évfordulót vagy születésnapot, szűkebb lagzira vágyunk vagy egyszerűen csak egy emlékezetes bulit szerveznénk a barátainkkal. És mindehhez mi más lehetne a legmegfelelőbb helyszín, mint egy sziget, ahol garantáltan nem zavarnánk senkit, és bennünket sem bosszantanának az aludni vágyó szomszédok, a csendhatárt szabó rendeletek vagy a hívatlan vendégek.

Hogy nincs nekünk annyi pénzünk?

A gondolattal azért jó eljátszani. Mi lenne, ha egy egész hétvégére megszereznénk magunknak egy egész szigetet? Bungalókkal, pálmafákkal és fehér homokos tengerparttal? Stégekkel, madarakkal és faházakkal? A tengerentúlon egyre népszerűbb az olyasfajta összejövetel, amikor egy társaság összefog és közösen kibérelnek egy szigetet, ahol néhány napot együtt töltenek, idegenek és nemkívánatos ismerősök és ismeretlenek felbukkanása nélkül.

Lupita-sziget, Tanzánia

Tanzánia Magyarországnál több mint tízszer nagyobb ország Kelet-Afrika indiai-óceáni partvidékén. Ezen belül is a Tanganyika-tónál található a Lupita-sziget, ahol 13 rusztikus nyaralót kínálnak a nyaralók számára a tóra valamint a hegyekre néző kilátással. Minden vendégház saját medencével, napozóterasszal és kültéri káddal rendelkezik. A szigeten egy étterem és gyógyfürdő is található, amely magában foglalja a 30 munkatársat és egy személyes komornyikot – bármikor el tudjuk képzelni magunkat az egyik napozóágyon, nem igaz? Minden villa éjszakai ára 130 és 250 ezer forint között van, de a 26 fő befogadására alkalmas sziget egész évben bérbe vehető éjszakánként körülbelül 6,5 millió forintért.

https://www.instagram.com/p/BAjU_4Ox3DK/?taken-by=lupita_island

https://www.instagram.com/p/BImesWZglYb/?taken-by=lupita_island

Petit St. Vincent, Karib-tenger

A trópusi fekvésű Karib-tenger az Atlanti-óceán és a Mexikói-öböl között, a Karib-lemezen helyezkedik el. Itt található Petit Saint Vincent szigete, egy 115 hektáros paradicsom, amely a déli Karib-szigetek Grenadine-szigeti láncához tartozik. Az 1960-as évek végén egy svéd építész, Arne Hasselqvist épített 22 nyaralót a szigeten, amiket 2012-ben felújítottak. A Petit St. Vincent-en igazán elvonulhatunk a világtól, hogy elvonulva mindenkitől megünnepeljük például a születésnapunkat. A 22 villában 44 vendég fér el, az egész  szigetet pedig 27 ezer dollárért, vagyis körülbelül 7 millió forintért lehet kibérelni egy éjszakára.

https://www.instagram.com/p/BWw7dK3g5UF/?taken-by=petitstvincent

https://www.instagram.com/p/BYgO3UZgXQt/?taken-by=petitstvincent

Gladden-sziget, Belize

Belize egy kis ország Közép-Amerika keleti partján a Karib-tenger mellett. Ez a magánsziget éjszakánként körülbelül 750 ezer forintért lehet kibérelni, maximum két vendéget tudnak fogadni. A korallzátonyok közelében található oázis árába egy profi szakács is beletartozik, ugyanakkor gyógykezeléseket, búvárkodást és finomabbnál finomabb ételek és italok is beletartoznak. Tökéletes helyszíne lehetne egy feledhetetlen nászútnak…

https://www.instagram.com/p/BY6apkcBULl/?taken-at=251773785320071

https://www.instagram.com/p/BXtEBJ0ntpo/?taken-at=251773785320071